Breaking News

Πώς θα ήταν η Θεσσαλονίκη αν δεν είχαν πέσει τα παραθαλάσσια τείχη (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πριν λίγες ημέρες είχε δημοσιευτεί στη σελίδα του Facebook "Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης" μία φωτογραφία της πόλης, που φέρεται να χρονολογείται στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και την απεικονίζει με παραθαλάσσια τείχη.

Τώρα άλλο μέλος της σελίδας ανέβασε φωτογραφία, που παρουσιάζει με πρόχειρο τρόπο πώς θα ήταν η Θεσσαλονίκη, αν δεν είχαν πέσει τα τείχη.

«Αρχιτεκτονικοί Αναχρονισμοί... κάπως έτσι θα ήταν η Θεσσαλονίκη σήμερα εάν δεν έπεφταν τα τείχη της ... βέβαια αν δεν έπεφταν τα τείχη δεν θα υπήρχε η Λεωφόρος Νίκης ...» επισημαίνει στη φωτογραφία, προσθέτοντας «Στο περίπου με χρήση Sketchup και ενασχόληση 10λεπτου. Σύντομα και με μεγαλύτερη ακρίβεια».


Δείτε και την προηγούμενη φωτογραφία που είχε δημοσιευτεί στις 23 Σεπτεμβρίου από το μέλος της σελίδας, Ζαχαρία Σεμερτζίδη, ο οποίος είχε γράψει:

«Η μοναδική μέχρι σήμερα φωτογραφική αποτύπωση της παραλίας της Θεσσαλονίκης πριν από την κατεδάφιση του παραθαλάσσιου τείχους. Χρονολογία κατά προσέγγιση στα μέσα της δεκαετίας του 1860, οπωσδήποτε πριν το 1867. Μια ιστορική λήψη για την οποία όλοι εμείς στις Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης αισθανόμαστε δικαιολογημένα υπερήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε να σχολιάσουμε και να την κάνουμε γνωστή στα μέλη μας και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το παρελθόν της πόλης μας».


Η φωτογραφία είχε κερδίσει χιλιάδες likes και πολλές κοινοποιήσεις, ωστόσο κάποιοι αμφισβήτησαν αν πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη. Κατόπιν δημοσιεύτηκε δεύτερη φωτογραφία, στην οποία διακρίνεται στο βάθος ο Λευκός Πύργος, ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση.