Breaking News

«Σκάνδαλο» χαρακτηρίζει ο Ερντογάν την απόφαση της Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι Αρχές της Ουάσινγκτον είχαν εκδώσει εντάλματα σύλληψης εναντίον 12 μελών της φρουράς του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι κατηγορίες αφορούσαν την επίθεση εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών κοντά στην κατοικία του Τούρκου πρέσβη, την ημέρα της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην αμερικανική πρωτεύουσα, τον περασμένο Μάιο.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι σκόπευε να δώσει "μάχη", εναντίον των ενταλμάτων σύλληψης. «Γιατί θα έπαιρνα τους φρουρούς μου μαζί μου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν όχι για να με προστατεύσουν; Θα πολεμήσουμε πολιτικά και δικαστικά εναντίον των ενταλμάτων» είχε πει τότε σε ομιλία του στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι η αμερικανική αστυνομία «δεν έκανε τίποτα».

Όπως μετέδωσε το Euronews, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τώρα «σκανδαλώδες» το γεγονός ότι η δικαιοσύνη στις ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες εναντίον των 12 μελών της προσωπικής του φρουράς.

«Είναι σκάνδαλο. Είναι μια σκανδαλώδης απόδειξη του πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους, μετά την προσευχή για τη μουσουλμανική γιορτή Άιντ αλ Άντχα.

Δείτε το βίντεο του Euronews.