Breaking News

Η μέρα που κυκλοφόρησε το «Smells Like Teen Spirit» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια στην ιστορία της rock μουσικής, καθώς αντιπροσώπευσε μία ολόκληρη γενιά. Κυκλοφόρησε σαν σήμερα, στις 10 Σεπτεμβρίου 1991, από τους Nirvana, ως single του δίσκου Nevermind...

Η μουσική του «Smells Like Teen Spirit» πιστώνεται σε όλα τα μέλη του συγκροτήματος, ενώ οι στίχοι στον Κερτ Κομπέιν. Το single ήταν άκρως επιτυχημένο στα chart, αφού κατάφερε να μπει σε αρκετές δεκάδες παγκοσμίως, φτάνοντας και νούμερο 1 σε αρκετές χώρες, όπως στο Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Νέα Ζηλανδία, αλλά και τις ΗΠΑ, στα US Alternative Songs (Billboard). Έγινε χρυσό στη Νέα Ζηλανδία και στη Σουηδία και πλατινένιο στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Για την προώθηση του τραγουδιού είχε κυκλοφορήσει και video clip, το οποίο το είχε σκηνοθετήσει ο Σάμιουελ Μπάγερ, το οποίο, κι αυτό με τη σειρά του, γνώρισε διακρίσεις.

Το 1997 το τραγούδι εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2004, το περιοδικό Rolling Stone το κατέταξε στην 9η θέση, στη λίστα του "Κατάλογος με τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών", ενώ πολλές αντίστοιχες λίστες το κατέταξαν στην 1η θέση.