Breaking News

Ταξιδεύοντας... στην Κούβα με τον Σταύρο Σαμουηλίδη (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το «Ταξιδεύοντας αλλιώς» με τον Σταύρο Σαμουηλίδη κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 18:45, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με τρία συναρπαστικά επεισόδια για την Κούβα του σήμερα.

Η Κούβα προσφέρει εδώ και μισό αιώνα ένα αφήγημα, εκείνο της επανάστασης, της ιδεολογικής επικράτησης ενός κόμματος, καθώς και ενός ιδιόρρυθμου κρατικού μηχανισμού που άφησε πίσω του ο Φιντέλ Κάστρο. 

Το νησί της Καραϊβικής βρίσκεται πλέον απέναντι σε μία νέα διεθνή τάξη πραγμάτων, με ένα μέρος της κοινωνίας να ζητά ανοιχτά περισσότερες και πιο ουσιαστικές αλλαγές. 

Στα τρία επεισόδια συναντάμε καθημερινούς ανθρώπους που έχουν να μας πουν την ιστορία τους, ενώ με τη δική τους ματιά, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και αναλυτές μιλούν για ένα μέρος που σημάδεψε όσο λίγα τον 20ο αιώνα. 


Το πρώτο επεισόδιο «Τα πρόσωπα μιας χώρας»:

Μουσική, χορός, ρούμι, πούρα, παλιά αυτοκίνητα, Φιντέλ Κάστρο, Τσε Γκεβάρα, πυραυλική κρίση: αυτά αποτελούν εδώ και δεκαετίες όσα έρχονται στο μυαλό των περισσοτέρων στο άκουσμα της λέξης «Κούβα». Τα τελευταία χρόνια, όμως, στο νησί της Καραϊβικής πραγματοποιούνται ιστορικές αλλαγές που επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων του. 

Δύο χρόνια μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, και λίγους μήνες μετά τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, η κυβέρνηση της Κούβας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα διεθνή τάξη πραγμάτων. Την ίδια ώρα, επηρεασμένο από τη θεαματική αύξηση του τουρισμού στη χώρα και το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας στην ιδιωτική πρωτοβουλία, μεγάλο μέρος των Κουβανών πολιτών ζητά και τολμά περισσότερες αλλαγές. 

Το ντοκιμαντέρ, που αποτελείται από τρία μέρη, μας ταξιδεύει στην Αβάνα, το Τρινιντάντ και το Σαντιάγκο, όπου συναντάμε καθημερινούς ανθρώπους οι οποίοι διηγούνται την ιστορία τους και μοιράζονται μαζί μας τη δική τους Κούβα, ενώ πολιτικοί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες μιλούν στον φακό της εκπομπής για ένα μέρος που σημάδεψε όσο λίγα την ιστορία του 20ου αιώνα.