Breaking News

Πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ επιστολή που βρέθηκε στο σώμα επιβάτη του Τιτανικού (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό, στη διαδρομή από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 1912.

Αφότου απέπλευσε από το Σαουθάμπτον την 10η Απριλίου 1912, ο Τιτανικός σταμάτησε στο Χερβούργο στη Γαλλία και στο Κουίνσταουν (σήμερα Κοβ) στην Ιρλανδία, προτού κατευθυνθεί δυτικά προς τη Νέα Υόρκη. 

Στις 14 Απριλίου 1912, μετά από τέσσερις ημέρες διάσχισης και 375 μίλια νότια της Νέας Γης, συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στις 11:40 μ.μ. ώρα πλοίου.

Σύμφωνα με το History.com, που δημοσιεύει και τις σχετικές φωτογραφίες, μία επιστολή, η οποία γράφτηκε πάνω στο κατάστρωμα, πουλήθηκε σε δημοπρασία, στις 21 Οκτωβρίου 2017, για 166.000 δολάρια. Η τελική τιμή πώλησης ξεπέρασε κατά 60% τις αρχικές προσδοκίες, σημειώνοντας ρεκόρ μεταξύ των επιστολών, που είχαν πωληθεί στο παρελθόν και είχαν σχέση με το θρυλικό πλοίο.


Η επιστολή γράφτηκε από τον Alexander Holversson, έναν επιβάτη πρώτης θέσης που ήταν επιχειρηματίας από τις ΗΠΑ και έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο.

Είχε γράψει την επιστολή στη μητέρα του στις 13 Απριλίου 1912, μία μέρα πριν το πλοίο χτυπήσει το παγόβουνο, γεγονός που οδήγησε τελικά στη βύθισή του.

Μία εβδομάδα μετά από τη βύθιση του Τιτανικού, πλοία κατέφτασαν στην περιοχή του ναυαγίου για να συλλέξουν προσωπικά αντικείμενα και νεκρά σώματα, πολλά από τα οποία επέπλεαν στην επιφάνεια. Ανάμεσά τους και το άψυχο σώμα του Holversson. 

Στην επιστολή, που βρέθηκε διπλωμένη στην τσέπη του και δόθηκε στη μητέρα του, ανέφερε ότι "αν όλα πάνε καλά θα φτάσουμε στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη".

Ο Holversson ταξίδευσε μαζί με τη γυναίκα του Mary (ποζάρουν μαζί στη φωτογραφία που ακολουθεί), η οποία διασώθηκε, μαζί με περίπου 700 άλλους που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο.

Σήμερα κανένας επιζών δεν βρίσκεται στη ζωή. Η τελευταία επιζήσασα, απεβίωσε στις 31 Μαΐου 2009, σε ηλικία 97 ετών.