Breaking News

Boston Dynamics: Βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας η νέα έκδοση του ρομπότ Atlas (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas αναπτύχθηκε κυρίως από την αμερικανική εταιρεία ρομποτικής Boston Dynamics, με τη χρηματοδότηση και επίβλεψη του οργανισμού των Ηνωμένων Πολιτειών για την Άμυνα των Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA). Το ρομπότ των 1,8 μέτρων σχεδιάστηκε για διάφορες εργασίες έρευνας και διάσωσης και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στις 11 Ιουλίου 2013.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2016 η Boston Dynamics είχε κυκλοφορήσει βίντεο  με τη νέα έκδοση του ρομπότ, που σχεδιάστηκε για να λειτουργεί τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και εντός κτιρίων. Το νέο ρομπότ είχε ύψος περίπου 175 εκατοστά και ζύγιζε 82 κιλά.

Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 16 Νοεμβρίου 2017, η Boston Dynamics ανέβασε στο youtube ένα νέο βίντεο, στο οποίο παρουσίασε την αναβαθμισμένη έκδοση με τις καινούργιες ικανότητες που έχει το ρομπότ Atlas, όπως άλματα με πλήρη περιστροφή στον αέρα.

Σύμφωνα με τη wikipedia, το Υπουργείο Άμυνας είχε επισημάνει το 2013 ότι δεν είχε κανένα συμφέρον να χρησιμοποιήσει το ρομπότ για επιθετικό ή αμυντικό πόλεμο.

Δείτε το βίντεο που σαρώνει στο youtube, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες έχει περισσότερα από 9,8 εκατ. views...