Breaking News

Δυτική Αττική: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες - Αναζητούνται ακόμη 6 αγνοούμενοι (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
H σφοδρή καταιγίδα, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Δυτική Αττική, εξελίχτηκε σε εθνική τραγωδία.

Ο τραγικός απολογισμός είναι 16 νεκροί (11 άντρες και 5 γυναίκες) και ανυπολόγιστες καταστροφές. Σήμερα το πρωί το Πυροσβεστικό Σώμα ενημέρωσε ότι αγνοούνται 6 άτομα.

Σε σχέση με χθες το απόγευμα, αναζητούνται επιπλέον δύο άνδρες, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής.


Το βράδυ της Πέμπτης η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, για την ασφάλεια των μαθητών.

Στην εντατική του Θριάσιου νοσηλεύεται διασωληνωμένη μία ηλικιωμένη γυναίκα, από τη Μάνδρα Αττικής. Η κόρη της, που εργάζεται στο νοσοκομείο, μίλησε σήμερα μπροστά στην κάμερα της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη και η μαρτυρία της συγκλόνισε.

Όπως είπε η κ. Βασιλική το νερό μέσα στο σπίτι είχε φτάσει σε ύψος 1.90 μέτρα! Στη συνέχεια ο σύζυγός της περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε και τη μάχη που έδωσε, προκειμένου να σώσει τη ζωή του και τη ζωή της πεθεράς του. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κώστας είπε:

«Επέπλεε ένας καναπές και ήμασταν κρεμασμένοι πάνω με την πεθερά μου. Με το ένα χέρι κρατούσα τη γιαγιά με το άλλο κρατιόμουν από τον καναπέ. Μπαινόβγαινε το κεφάλι μου μέσα στο λασπόνερο γα να παίρνω ανάσες. Δεν μπόρεσα να κρατήσω και πολύ, είδα το χάρο με τα μάτια μου.

Βρήκα μία σανίδα και έσπασα το παράθυρο να εκτονωθεί λίγο το νερό και να πέσει η στάθμη. Δεν πατούσα κάτω, κολυμπούσα. Αυτή η κατάσταση κράτησε 2 με 2,5 ώρες. Μετά από αρκετή ώρα έπεσε λίγο η στάθμη και καταφέραμε και πατήσαμε κάτω».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".