Breaking News

Φορτηγό έπεσε πάνω σε κόσμο στο Μανχάταν - Άνοιξε πυρ ο οδηγός - Τουλάχιστον 8 νεκροί (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στη Νέα Υόρκη, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε κόσμο, σε ποδηλατόδρομο στο Νότιο Μανχάταν. Μεταξύ των νεκρών και πέντε φίλοι από την Αργεντινή που γιόρταζαν την 30η επέτειο από την αποφοίτησή τους από ένα κολέγιο στην πόλη του Rosario.

Ο 29χρονος δράστης, που βγήκε από το λευκό φορτηγό, πυροβολήθηκε και συνελήφθη από την αστυνομία. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σάιτ του BBC,  τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τον ονόμασαν Sayfullo Saipov. Πρόκειται για υπήκοο του Ουζμπεκιστάν, που εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 2010. Ο δράστης φώναξε "Allahu Akbar (ο Θεός είναι μεγάλος)" και η επίθεση αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική, καθώς βρέθηκε και ένα σημείωμα στο φορτηγό που αναφέρεται στο λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD), James O'Neill, δήλωσε ότι οι τραυματισμένοι είναι σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς, ωστόσο, να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Η επίθεση φέρεται να σημειώθηκε την Τρίτη, λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (μετά τις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας), κοντά στο Λύκειο Stuyvesant.


Αφού το φορτηγάκι διένυσε μία απόσταση περίπου 1.2 χλμ, παρασύροντας πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο. Ο οδηγός βγήκε από το όχημα, κρατώντας δύο όπλα (το ένα αεροβόλο) και άρχισε να τρέχει, αλλά πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα από έναν αστυνομικό και κατόπιν συνελήφθη.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio δήλωσε ότι ήταν «μια δειλή πράξη τρομοκρατίας με θύματα αθώους πολίτες».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έγραψε στο Twitter: «Οι σκέψεις, τα συλλυπητήρια και οι προσευχές μου προς τα θύματα και τις οικογένειες της τρομοκρατικής επίθεσης της Νέας Υόρκης».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.


Πληροφορίες - φωτογραφίες: BBC