Breaking News

Η στιγμή του σοβαρού τραυματισμού της δικηγόρου στα Εξάpχεια (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για ακόμη μία χρονιά η ειρηνική πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνεiου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, σημαδεύτηκε από ένταση.

Περίπου 200 άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότoφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα και σε δρόμους πίσω από το Πολυτεχνεiο, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβiδες κρότου λάμψης, ενώ πάνω από την περιοχή πετούσε συνεχώς ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, που επικαλείται τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οι συγκρούσεις των περίπου 200 κουκουλοφόρων με τα ΜΑΤ ξεκίνησαν μετά τις 8.30 μ.μ. και συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Προσήχθησαν 23 άτομα και συνελήφθησαν 16, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε εισόδους πολυκατοικιών, σταθμευμένα αυτοκίνητα κ.α.



Από το χώρο του Πολυτεχνείου η ένταση μεταφέρθηκε στους δρόμους των Εξαρχεiωv, με μια γυναίκα να τραυματίζεται από φωτοβολiδα ευθείας βολής, η οποία εκτοξεύτηκε από την πλευρά των κουκουλοφόρων.

Πρόκειται για τη δικηγόρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, που βρισκόταν στην οδό Σπύρου Τρικούπη και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στον Ευαγγελισμό.

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Euronews είναι συγκλονιστικές...

Η γυναίκα πέφτει στο έδαφος και σφαδάζει από τους πόνους. Η φωτοβολίδα ευθείας βολής σφηνώθηκε στο αριστερό γόνατό της.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούν με όποιο διαθέσιμο μέσο έχουν να σβήσουν την φωτοβολίδα, η οποία συνεχίζει να καίει για περίπου ένα λεπτό!

Επιχείρησαν αρχικά να κατασβέσουν την αναμμένη φωτοβολίδα με πυροσβεστήρα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτοβολίδα με τα πόδια.

Λίγα λεπτά μετά τη μετέφεραν στην οδό Κουντουριώτου, όπου έσπευσαν περίοικοι, και όχι μόνο, για να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο του Euronews (Προσοχή! Σκληρές εικόνες).