Breaking News

Μετακομίζει η οικογένεια του 11χρονου Αμίρ μετά την επίθεση

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
O 11χρονος Αφγανός Αμίρ είχε παρελάσει, στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, κρατώντας την ταμπέλα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης και όχι ως σημαιοφόρος, όπως είχε αρχικά κληρωθεί.  

Η μητέρα του, Αραζού Ιμέντια, κατήγγειλε ότι μετά τις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής ένας ή περισσότεροι άγνωστοι δράστες έσπασαν δύο παράθυρα του ισογείου διαμερίσματος και πέταξαν ένα σημείωμα σε χαρτόνι που έγραφε «φύγε από δω στο χωριό σου φύγε».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» η οικογένεια του Αμίρ επρόκειτο να μεταφερθεί χθες σε άλλο διαμέρισμα. Αφού τοποθέτησαν σε μια γωνιά τις πέτρες, τα μπουκάλια και τα θρυμματισμένα τζάμια από την επίθεση που δέχθηκαν, μάζεψαν και τα υπάρχοντά τους.

Στο ίδιο διαμέρισμα φιλοξενείτο μία ακόμη μητέρα από το Αφγανιστάν μαζί με την κόρη της. Και αυτές επρόκειτο χθες να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή. Όπως εξήγησε στην «Καθημερινή» ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης, η μετακόμιση σημαίνει ότι τα παιδιά θα φοιτούν πλέον σε άλλο σχολείο. Οι οικογένειες δεν ήταν αντίθετες με αυτή την εξέλιξη.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την επίθεση στο σπίτι του Αμίρ:

«Με αφορμή την επίθεση με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ στη Δάφνη, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκφράζει τον αποτροπιασμό του και ζητά από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι υπαίτιοι, όποιοι κι αν είναι και από όπου κι αν προέρχονται, να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες της πράξης τους.

Η ελληνική Πολιτεία δε δείχνει καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές. Ο Αμίρ και κάθε άλλος μαθητής και μαθήτρια, θα πρέπει να νιώθει ασφαλής και ισότιμο μέλος του σχολείου του, της πόλης του, της χώρας στην οποία ζει.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο έχει ζητήσει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο σχολείο που φοιτά ο μαθητής, προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί ο 11χρονος δεν κράτησε τη σημαία κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, παρότι είχε κληρωθεί.»

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα ξημερώματα (χθες) κάποιοι βανδάλισαν το σπίτι ενός 11χρονου Αφγανού στη Δάφνη, επειδή είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος του σχολείου του.

Κάποιοι άλλοι τον είχαν υποχρεώσει προηγουμένως να κρατά αντί σημαίας, μια ταμπέλα του σχολείου του. 

Αυτή είναι η καθημερινή ανομία που ανέδειξε σήμερα (χθες) η Νέα Δημοκρατία και έχει συχνά, δυστυχώς, και ρατσιστικά κίνητρα. 

Γι’ αυτήν ο κ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα στη Βουλή, καθώς ζει στον δικό του τόπο και χρόνο».

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Προκαλεί οργή το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν καταδίκασε τη σημερινή (χθεσινή) επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού μαθητή.

Είναι απορίας άξιο γιατί δεν το έκανε και επέλεξε μια ρατσιστική, φασιστική επίθεση να την εντάξει στο αποτυχημένο αφήγημά της περί δήθεν γενικευμένης ανομίας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Πριν από λίγη ώρα στη Βουλή είχε αποδειχθεί όχι μόνο η αποτυχία του αφηγήματος, αλλά και ότι το αφήγημα αυτό βλάπτει σοβαρά τη Νέα Δημοκρατία. Προφανές το αδιέξοδο. Υιοθετώντας την ακροδεξιά ρητορεία, πώς να καταδικάσεις ακροδεξιές φασιστικές επιθέσεις;

Έστω και τώρα η Ν.Δ. ας καταδικάσει τη συγκεκριμένη επίθεση, γιατί με την προηγούμενη ανακοίνωσή της το μόνο που κάνει είναι να πυροβολεί τα πόδια της.»