Breaking News

Thanksgiving Day: Η ιστορία της Ημέρας των Ευχαριστιών (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day) είναι μια ετήσια παραδοσιακή γιορτή που γίνεται στη Βόρεια Αμερική και ανήκει στην κατηγορία των φεστιβάλ της σοδειάς. Ανάλογα φεστιβάλ διοργάνωναν πολλοί αγροτικοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο.

Στις ΗΠΑ η Ημέρα των Ευχαριστιών εορτάζεται κάθε χρόνο την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου (μεταξύ 22 και 28 του μηνός). Ο εορτασμός γίνεται για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη κάθε οικογένειας προς το Δημιουργό για τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν με το τέλος της σοδειάς. Η γιορτή αποκαλείται και "Ημέρα της Γαλοπούλας" (Turkey Day), διότι σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου που κρατάει ως την Πρωτοχρονιά.

Στις ΗΠΑ η γιορτή των Ευχαριστιών δεν συνδέεται με θρησκευτικές εκδηλώσεις ούτε έχει συνδεθεί με συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα. Η γιορτή στηρίζεται στα αγροτικά φεστιβάλ που διοργάνωναν πολλοί λαοί από την αρχαιότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι τη γιορτάζουν οικογενειακά ή με φίλους που καλούν στο σπίτι. Μια αγροτική παράδοση που επιβιώνει είναι να μοιράζονται τους καρπούς τους με όσους ήταν πιο άτυχοι τη συγκεκριμένη χρονιά.

Τη φετινή χρονιά εορτάζεται σήμερα, 23 Νοεμβρίου 2017. Χθες, παραμονή της Ημέρας των Ευχαριστιών, στο Λος Άντζελες προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος, καθώς οι Αμερικανοί επέλεξαν να μετακινηθούν εκτός πόλης.



Η πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών γιορτάστηκε το 1621 στο Πλίμουθ της Μασαχουσέτης, παρουσία περίπου 90 αυτοχθόνων Αμερικανών. Ο κυβερνήτης της αποικίας του Πλίμουθ, Γουίλιαμ Μπράντφορντ οργάνωσε ένα γεύμα ευγνωμοσύνης προς το Θεό για την καλή σοδειά. 

Η καθιέρωση της Ημέρας των Ευχαριστιών ως εθνική αργία πιστώνεται στον Αβραάμ Λίνκολν, μετά από επίμονες προσπάθειες της συγγραφέως Σάρα Τζοσέφα Χέιλ.

Δείτε το βίντεο του CNN Greece.



Πληροφορίες από: wikipedia- βίντεο CNN Greece