Breaking News

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Εκδίδει χάρτινα εισιτήρια - Επίθεση Μαυραγάνη στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ενώ γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση στο χάος που προκλήθηκε, εν όψει της πλήρους εφαρμογής του νέου συστήματος έκδοσης ηλεκτρονικών καρτών και εισιτηρίων, με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει ότι «προχωράει στην έκδοση χάρτινων καρτών και εισιτηρίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, λόγω της αδυναμίας της ΟΑΣΑ Α.Ε. να προμηθεύσει με προϊόντα κομίστρου την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (Yπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα τα εκδοτήρια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας πωλούσαν εισιτήρια και μηνιαίες κάρτες τις οποίες προμήθευε η ΟΑΣΑ Α.Ε.)».

Στην ανακοίνωση προσθέτει: «Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν μεταβολές στη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Αθηνών (στην αστική ζώνη ΟΑΣΑ) και ότι οι μηνιαίες χάρτινες κάρτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και τα εισιτήριά της θα γίνονται δεκτά από την ΟΑΣΑ Α.Ε. για τις μετεπιβιβάσεις σε άλλα συγκοινωνιακά μέσα (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Λεωφορεία και Τρόλεϊ), όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια».

Παράλληλα υπάρχει κι άλλο "μέτωπο", μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ο υπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, μίλησε σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τους είχε απαγορέψει να προχωρήσουν στη διαδικασία.

«Μας απαγόρεψε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης και τώρα δε λέει την αλήθεια. Δεν θέλουν διάλογο» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, επίσης, ότι τα χάρτινα εισιτήρια θα χρησιμοποιούνται μέχρι να εξαντληθούν αυτά που έχουν στην κατοχή τους οι επιβάτες, τους οποίους κάλεσε να μην προμηθευτούν καινούρια, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι διαθέσιμο το ηλεκτρονικό εισιτήριο μίας διαδρομής.