Breaking News

Ανοίγουν οι λογαριασμοί για όσους έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη;

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Προκειμένου να «τρέξει» η τρίτη αξιολόγηση και να φτάσει στην έγκαιρη ολοκλήρωσή της, η κυβέρνηση έχει δεχθεί δύο αλλαγές που θα άρουν σε μεγάλο βαθμό την προστασία της πρώτης κατοικίας που σήμερα υπάρχει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".

Η πρώτη αλλαγή αφορά στην άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους έχουν υπαχθεί στο λεγόμενο νόμο Κατσέλη, η οποία σχεδιάζεται να τεθεί σε ισχύ, έπειτα από απαίτηση της τρόικας, από την 1η/1/2018, με σκοπό να εξακριβωθεί αν υπάρχουν πολίτες που έχουν υπαχθεί και προστατεύονται από το νόμο, αλλά δεν πληρούν τα κριτήρια.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά σε νομοθετική ρύθμιση που η κυβέρνηση έχει δεχθεί να φέρει στη Βουλή για αυτόματη έξοδο από το προστατευτικό πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού όποιου δανειολήπτη δεν πληρώσει πάνω από τρεις μηνιαίες δόσεις.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η νομοθετική ρύθμιση επί συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο νόμος 4354/2015, βάσει του οποίου προστατεύονται από τις πωλήσεις σε funds ενήμερα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια που συνδέονται με πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ, λήγει στις 31.12.2017.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος