Breaking News

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από την τροπική καταιγίδα που κινείται προς το Palawan (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η φονική τροπική καταιγίδα Tembin σάρωσε τις νότιες Φιλιππίνες, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες σε τμήματα του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού της χώρας Mindanao.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, οι αναφορές κάνουν λόγο πλέον για περισσότερους από 100 νεκρούς, δεκάδες αγνοούμενους, διακοπή της ηλεκτροδότησης, όπως και των τηλεφωνικών γραμμών.

Η τροπική καταιγίδα, γνωστή ως Vinta στις Φιλιππίνες, άρχισε να "χτυπάει" το Mindanao από την Παρασκευή, όταν και πολλά μέρη κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Lanao del Norte και Lanao del Sur.


Η καταιγίδα, που κινείται πλέον με ανέμους που φτάνουν τα 80 χλμ/ ώρα, έχει περάσει από το Mindanao και κατευθύνεται προς τη νότια άκρη του Palawan (όπου διεξήχθη το Nomads του Ant1), προτού κινηθεί δυτικά, φτάνοντας στο νότιο Βιετνάμ σε περίπου τρεις ημέρες

Οι περισσότεροι θάνατοι ανακοινώθηκαν στις πόλεις Sibuco και Salug, τη στιγμή που σε όλη την περιοχή σωστικά συνεργεία και εθελοντές ψάχνουν μέσα στη λάσπη για επιζώντες.

Οι Φιλιππίνες υποφέρουν τακτικά από τροπικές καταιγίδες, παρόλο που το Mindanao δεν πλήττεται τόσο συχνά, επισημαίνει το BBC.