Breaking News

Ινδονησία: Φονικός σεισμός έπληξε το νησί της Ιάβας (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας ισχυρός σεισμός έπληξε αργά το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) την Ιάβα, το  πολυπληθέστερο νησί της Ινδονησίας και μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε δεκάδες σπίτια κοντά στο επίκεντρο.

Ο σεισμός, που είχε μέγεθος 6.5 βαθμούς, έγινε σε εστιακό βάθος 92 χλμ, σε απόσταση 52 χλμ νότια της πόλης Τασικμαλάγια και ήταν αισθητός σε ολόκληρο το νησί, όπως και στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Αντιμετώπισης Καταστροφών, Sutopo Purwo Nugroho, δήλωσε ότι έχασαν τη ζωή τους ένας 62χρονος άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας 80 ετών.

Ο σεισμός είχε διάρκεια περίπου 30 δευτερόλεπτα, με τους κατοίκους να βγαίνουν πανικόβλητοι στους δρόμους .


"Οι άνθρωποι άρχισαν ξαφνικά να τρέχουν. Περισσότεροι από 1.000 χωρικοί στην περιοχή έφυγαν και επέστρεψαν το πρωί του Σαββάτου" δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με το ABC News, οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στις περιοχές Tasikmalaya, Pangandaran και Ciamis της επαρχίας της Δυτικής Ιάβας, που ήταν κοντά στο επίκεντρο.

Περισσότερα από 100 κτίρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρή ζημιά, δήλωσε ο Sutopo Purwo Nugroho. Ζημιές προκλήθηκαν και σε νοσοκομείο στην πόλη Μπανιούμας, το οποίο εκκενώθηκε από τα περίπου 70 άτομα που νοσηλεύονταν.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.



Με πληροφορίες από: ABC News