Breaking News

Θεόδωρος Γιουρτσίχιν: «Να στείλουμε τους πολιτικούς στο διάστημα» - Πιστεύει ότι υπάρχουν εξωγήινοι; (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τον περασμένο Ιούλιο είχε εκτοξευθεί με επιτυχία από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, το μεγαλύτερο και παλαιότερο του κόσμου, ο πύραυλος Σογιούζ που μετέφερε τριμελές πλήρωμα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρισκόταν ήδη ο ελληνικής (από την πλευρά της μητέρας του) καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης, Φιοντόρ (Θεόδωρος) Γιουρτσίχιν, μαζί με τον Τζακ Φίσερ και την πιο έμπειρη αστροναύτη της NASA, Πέγκι Γουίτσον, που αναμενόταν να επιστρέψουν στη Γη στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τελικά η κάψουλα Σογιούζ προσεδαφίστηκε με ασφάλεια στο Καζακστάν τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου και  ο Γιουρτσίχιν επέστρεψε, έχοντας το δικό του ατομικό ρεκόρ παραμονής στο διάστημα.

Πρόσφατα ο ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης - που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων σε διάρκεια παραμονής στο διάστημα, με 5 ταξίδια στο ενεργητικό του - βρέθηκε στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο, το Νίκο Παππά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αθήνα ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν παραχώρησε συνέντευξη στο Euronews.

Γιατί προτρέπει να στείλουμε τους πολιτικούς στο διάστημα; «Ο καλός μου φίλος, ο Αμερικανός αστροναύτης Michael Fincke, έχει πει μία υπέροχη φράση. Ότι στο διάστημα δεν υπάρχει θέση για την πολιτική. Πάντα ονειρευόμαστε μαζί να κατασκευάσουμε ένα μεγάλο διαστημόπλοιο, στο οποίο θα βάλουμε όλους τους πολιτικούς του κόσμου, ώστε να πετάξουν στο διάστημα και να δουν τον πλανήτη μας από μία άλλη σκοπιά. Και μέχρι να συμφωνήσουν ο ένας με τον άλλο να μην τους επιστρέψουμε. Ένας παλιός πεπειραμένος κοσμοναύτης σχολίασε ότι ίσως είναι καλύτερα να μην τους φέρουμε ποτέ πίσω στη Γη.»

Πιστεύει ότι υπάρχουν εξωγήινοι; «Όταν βρίσκεσαι εκεί ψηλά και κοιτάς τον αμέτρητο αριθμό αστεριών και γαλαξιών συνειδητοποιείς ότι η γη είναι το λίκνο της ανθρωπότητας. Όταν κοιτάς αυτά τα αστέρια κατανοείς ότι λογικά... δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν. Ότι μάλλον υπάρχουν και αλλού έλλογα όντα. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι όταν κοιτάς τη Γη, τότε με την καρδιά αρχίζεις και αισθάνεσαι μήπως όντως ο Θεός μας δημιούργησε μοναδικούς και μόνους σε αυτόν τον κόσμο.»

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξή του στο Euronews.