Breaking News

Η Apple παίρνει θέση για τα κενά ασφαλείας σε επεξεργαστές που επηρεάζουν τα προϊόντα της

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Όπως έγινε γνωστό από χθες, δύο σοβαρά κενά ασφαλείας στο σχεδιασμό των επεξεργαστών κυρίως της Intel, αλλά και των AMD και ARD, οδηγούν τη Microsoft, τη Linux και την Apple να αναβαθμίσουν τα λειτουργικά τους συστήματα για υπολογιστές και κινητά σε όλο τον κόσμο. 

Πρόκειται για τα σφάλματα Meltdown και Specter, που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους χάκερ να κλέψουν δεδομένα από υπολογιστές και κινητά.

Αρχικά η δήλωση της Intel ανέφερε "Με βάση την ανάλυση μέχρι σήμερα, πολλοί τύποι υπολογιστικών συσκευών - με διάφορους επεξεργαστές προμηθευτών και λειτουργικά συστήματα - είναι ευαίσθητοι σε αυτά τα κενά ασφαλείας. Η Intel έχει αρχίσει να παρέχει ενημερώσεις λογισμικού για την άμβλυνση αυτών των κενών".

Μετά την πρώτη αντίδραση της Apple, τώρα η εταιρεία  - σύμφωνα με το σάιτ του BBC - παραδέχεται ότι όλα τα iPhones, iPads και οι υπολογιστές Mac επηρεάζονται από τα δύο μεγάλα κενά ασφαλείας.

Εκατομμύρια υπολογιστές, smartphones και tablet σε όλο τον κόσμο επηρεάζονται, ανάμεσά τους και προϊόντα της Apple, επιβεβαίωσε η εταιρία, που κυκλοφόρησε ήδη κάποιες ενημερώσεις για να περιορίσει το πρόβλημα.

Επίσης, τόνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ακόμη που να αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη ευπάθεια έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από χάκερ, ενώ συνιστά λήψη λογισμικού μόνο από αξιόπιστες πηγές για την αποφυγή "κακόβουλων" εφαρμογών.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα οι χρήστες των Mac συχνά πίστευαν ότι οι συσκευές και τα λειτουργικά τους συστήματα ήταν λιγότερο ευάλωτα σε θέματα ασφαλείας, από ό,τι για παράδειγμα οι υπολογιστές και τα κινητά Android που χρησιμοποιούν τη Microsoft, επισημαίνει το BBC.

Σε ενημερώσεις έχει ήδη προχωρήσει και η Microsoft για πολλές από τις υπηρεσίες της.