Breaking News

Καμμένος: «Δεν αποδέχομαι όνομα με τον όρο Μακεδονία. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κοτζιά» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Η Μακεδονία και το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα και δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματός της. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο αεροδρόμιο Μακεδονία» είπε ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Πέμπτη στο Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος.

«Βεβαίως ο ελληνικός όρος Μακεδονία  είναι και το "New (Νέα) Μακεδονία" και το "Upper (Άνω) Μακεδονία" και το "Κάτω Μακεδονία"» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας και τόνισε για το όνομα των Σκοπίων.

«Υπάρχουν σλαβικοί όροι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τους οποίους αποδεχόμαστε όπως το Βαρντάρσκα, το οποίο ουσιαστικά είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός που είχαν, πριν αρχίσουν οι ιστορικές τους ανατροπές».

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να διαπραγματευτεί όνομα το οποίο δεν θα φέρει τον ελληνικό όρο «Μακεδονία», αλλά θα φέρει το οποιοδήποτε όνομα θέλουν αυτοί στα Σλαβικά και δεν θα περιλαμβάνει την Μακεδονία είτε αυτή λέγεται άνω, είτε λέγεται κάτω, είτε λέγεται πάνω, είτε λέγεται νέα» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ομιλία του.