Breaking News

Οι υποψήφιοι στον ελληνικό τελικό της Eurovision

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο «εθνικός τελικός» για τον 63ο Διαγωνισμό της Eurovision θα πραγματοποιηθεί χωρίς κοινό σε στούντιο της ΕΡΤ, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με  την «Espresso», αυτή την περίοδο ετοιμάζεται το ψηφιακό πλατό στα κτίρια της δημόσιας τηλεόρασης στην Κατεχάκη, όπου θα φιλοξενηθούν οι τρεις υποψήφιες συμμετοχές - Χοροσταλίτες, Γιάννα Τερζή, Αρετή Κετιμέ - που θα διαγωνιστούν για να αποφασιστεί ποια θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον μουσικό διαγωνισμό.

Στον ελληνικό τελικό, το τηλεοπτικό κοινό θα επιλέξει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1, αλλά η παρουσίαση των τριών υποψήφιων τραγουδιών σε βίντεο θα έχει μαγνητοσκοπηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα, επισημαίνει η «Espresso».

Τα τραγούδια που έχουν πάρει την έγκριση από την οργανωτική επιτροπή της ΕΡΤ είναι με αλφαβητική σειρά, βάσει τίτλου, τα εξής: 

• «Από τη Θράκη έως την Κρήτη» από το μουσικό συγκρότημα Χοροσταλίτες (Spider Music), 

• «Μην ξεχνάς τον ήλιο» από την Αρετή Κετιμέ (Spicy Μusic) και 

• «Το όνειρό μου» με τη Γιάννα Τερζή (Panik Entertaiment Group). 

Η Αρετή Κετιμέ ήταν η πρώτη που έθεσε υποψηφιότητα και θα ταξιδέψει μελωδικά το κοινό με ένα τραγούδι αμανέ για την προσφυγιά. Το τραγούδι του συγκροτήματος Χοροσταλίτες δεν έχει απλώς ελληνικό στίχo ή ελληνικό ηχόχρωμα, είναι ένα μουσικό οδοιπορικό στην παράδοσή μας, από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, ενώ η συμμετοχή της Γιάννας Τερζή, αν και της τελευταίας στιγμής, εξέπληξε όλους ευχάριστα. 

Οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός της Eurovision θα διεξαχθούν στο Meo Arena της Λισαβόνας, στις 8, 10 και 12 Μαΐου αντίστοιχα.