Breaking News

Σαν σήμερα το ντεμπούτο του Ποπάυ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Ποπάυ, ο αγαπημένος χαρακτήρας κόμικς, γνωστός και ως Popeye the Sailor Man, δημιουργήθηκε από τον Elzie Crisler Segar και έχει εμφανιστεί σε κόμικς, θέατρο, τηλεόραση (κινούμενα σχέδια), ραδιόφωνο, κινηματογράφο και βιντεοπαιχνίδια.

Η πρώτη εμφάνιση έγινε σαν σήμερα, στις 17 Ιανουαρίου του 1929, σαν κόμικς στριπ στον δέκατο χρόνο της κυκλοφορίας του Thimble Theatre των εκδόσεων King Features Syndicate, Inc στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η σειρά κόμικς, που ήταν της νεοϋορκέζικης εφημερίδας Evening Journal, μετρούσε ήδη δέκα χρόνια ζωής, με πρωταγωνιστές τη μετέπειτα αρραβωνιαστικιά του Olive Oyl, τον αδελφό της Castor και τον αγαπημένο της Ham Gravy.

Γρήγορα, η φιγούρα του έγινε δημοφιλής, με αποτέλεσμα το 1933 οι άνθρωποι των Fleischer Studios να προσαρμόζουν το κόμικς Thimble Theatre πάνω στη φιγούρα του Ποπάυ με μεγάλη επιτυχία, ώστε τα επόμενα χρόνια να αποτελεί τον κύριο χαρακτήρα των κόμικς.

Επίσης, το 1933 η Paramount Pictures σε συμφωνία με τα Fleischer Studios κυκλοφόρησε την πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων, με ήρωα το ατίθασο ναυτάκι με την πίπα που τρώει σπανάκι για να αποκτήσει τη μαγική του δύναμη. Τη χαρακτηριστική φωνή του ντούμπλαρε ο τότε γνωστός ηθοποιός William "Billy" Costello με μεγάλη επιτυχία (αργότερα αντικαταστάθηκε από τον ηθοποιό Jack Mercer). 

Την ίδια χρονιά, το 1933, ο Ποπάυ πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία κινουμένων σχεδίων "Οι περιπέτειες του Ποπάυ του ναυτικού".

Οι μικρού μήκους ταινίες βρήκαν στο κοινό μεγαλύτερη απήχηση από ό,τι τα κόμικς, με αποτέλεσμα οι δημοσκοπήσεις να τον θεωρήσουν σαν τον καλύτερο χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων του Χόλιγουντ το 1938.

Το πασίγνωστο μουσικό θέμα "I'm Popeye The Sailor Man" των ταινιών, το συνέθεσε ο Sammy Lerner το 1933 και έμεινε πάντα συνδεδεμένο με τη φιγούρα του Ποπάυ.

Το 2018, ο Ποπάυ εμφανίστηκε με αλλαγμένη όψη στην τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων με τίτλο "Popeye's Island Adventures".

• Το ψαροχώρι που δημιουργήθηκε για την ταινία «Ποπάυ»

Οι κυριότεροι χαρακτήρες που υπάρχουν μαζί με τον Ποπάυ είναι:

• Olive Oyl (Όλιβ): Το κοpiτσι του Ποπάυ
• Swee'Pea: Το μωράκι που βρήκε ο Ποπάυ μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του και το υιοθέτησε
• Castor Oyl: Ο αδελφός της Όλιβ
• Bluto ( Brutus - Βρούτος): Ο κακός της σειράς
• The Sea Hag: Η κακιά μάγισσα
• Eugene the Jeep
• Poopdeck Pappy
• Ham Gravy 
• J. Wellington Wimpy.


Πληροφορίες από: wikipedia (και sansimera.gr)