Breaking News

Εγκρίθηκε το επίδομα αφερεγγυότητας για τους απολυμένους του ΔΟΛ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ χαιρετίζουν την έγκριση από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ της παροχής αφερεγγυότητας στους απολυμένους του ΔΟΛ, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, των Δ.Σ. των Ενώσεων και των στελεχών των Νομικών τους υπηρεσιών» αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Και προσθέτει: «Ελπίζουμε οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να διεκπεραιώσουν το συντομότερο δυνατό τη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών ώστε οι συνάδελφοί μας, πολλοί εκ των οποίων σήμερα παραμένουν άνεργοι, να λάβουν μια προσωρινή μεν, πολύτιμη δε οικονομική ανακούφιση».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον ιστότοπο του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι των παροχών λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη είναι οι εργαζόμενοι: 

α) επιχείρησης που κηρύχθηκε σε πτώχευση μετά από δικαστική απόφαση είτε που διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση έκλεισε οριστικά και ότι λόγω ανεπάρκειας του ενεργητικού δεν συντρέχει λόγος κινήσεως της διαδικασίας πτωχεύσεως, ή 

β) επιχείρησης που τέθηκε σε εκκαθάριση ή 

γ) επιχείρησης (ασφαλιστικής) της οποίας ανακαλείται η άδεια λειτουργίας, λόγω παράβασης των διατάξεων της ιδιωτικής ασφαλιστικής νομοθεσίας.