Breaking News

Συνετρίβη κοντά στη Μόσχα ρωσικό αεροσκάφος με 71 επιβαίνοντες (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα ρωσικό αεροσκάφος με 71 επιβαίνοντες (65 επιβάτες και 6 μέλη πλήρωμα) κατέπεσε κοντά στο χωριό Argunovo, περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, μεταδίδει το σάιτ του BBC.

Το An-148 είχε απογειωθεί από αεροδρόμιο της Μόσχας το μεσημέρι της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) και κατευθυνόταν προς την πόλη Orsk, όταν χάθηκε από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με το BBC, πηγή από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι δεν υπάρχει "καμία πιθανότητα για επιζώντες".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το An-148 άρχισε να χάνει απότομα ύψος και εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας.

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν άγνωστα, Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του ιστότοπου gazeta.ru της Ρωσίας, ο πιλότος έκανε λόγο για δυσλειτουργία και ζήτησε επείγουσα προσγείωση.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ανακοίνωσε έρευνα για τα αιτία της συντριβής.

Το αεροπλάνο πετούσε από έμπειρο πιλότο με 5.000 ώρες πτήσης, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία στο πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

Εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν συντρίμμια σε μεγάλη έκταση στη χιονισμένη περιοχή, ενώ οι Ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε το "μαύρο" κουτί.


Η Saratov Airlines εδρεύει στο Saratov, 840 χλμ. νοτιοανατολικά της Μόσχας. Σύμφωνα με το BBC, το 2015 της απαγορεύθηκε η διεξαγωγή διεθνών πτήσεων, όταν έκπληκτοι οι επιθεωρητές βρήκαν κάποιον, εκτός του πληρώματος πτήσης, στο θάλαμο διακυβέρνησης.

Η αεροπορική εταιρεία άσκησε έφεση εναντίον της απαγόρευσης και τελικά άρχισε τις διεθνείς πτήσεις τσάρτερ το 2016.

Ωστόσο, οι πτήσεις της εκτελούν κυρίως δρομολόγια μεταξύ ρωσικών πόλεων και κατά δεύτερο λόγο στην Αρμενία και τη Γεωργία.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο βραδινό δελτίο του Alpha, οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής κάνουν λόγο για έκρηξη στον αέρα.

Δείτε το βίντεο.