Breaking News

Τραγωδία με 12χρονο στις Γαλλικές Άλπεις (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 12χρονο αγόρι, μετά από πτώση του σε γκρεμό, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Avoriaz στις γαλλικές Άλπεις, μεταδίδει το σάιτ του BBC.

O 12χρονος και ο 10χρονος αδελφός του, που βρισκόταν σε διακοπές και έκαναν σκι, έφυγαν εκτός πίστας για άγνωστο λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο τους φέρεται να χάθηκαν, ενώ στη συνέχεια έβγαλαν τα πέδιλα του σκι και βρέθηκαν σε δασώδη περιοχή, πριν πέσουν σε γκρεμό, από ύψος 150 μέτρων.

Τα δύο αδέλφια εντοπίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή από διασώστες. Ο 10χρονος επέζησε,  με ένα κάταγμα στη λεκάνη, αλλά ο αδερφός του δεν τα κατάφερε. 

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται τον ιστότοπο LCI, τα δύο αγόρια με καταγωγή από τη Γαλλία χρησιμοποίησαν έναν ανελκυστήρα σκι το απόγευμα του Σαββάτου, μαζί με τον πατέρα τους και την 6χρονη αδελφή τους. Ο πατέρας αποφάσισε να πάει μαζί με την αδελφή τους σε μια πλαγιά και τους επέτρεψε να επιστρέψουν μόνοι τους.

Η ώρα περνούσε και ο πατέρας ανήσυχος ειδοποίησε την αστυνομία. Οι διασώστες βρήκαν αρχικά τα σκι των αγοριών σε έναν ορεινό δρόμο. Τα ίχνη στο χιόνι τους οδήγησαν τελικά σε ένα κοντινό δάσος, όπου υπάρχει ένας γκρεμός, κρυμμένος από τα δέντρα.  Τα δύο αγόρια εντοπίστηκαν περίπου στις 04:00 τοπική ώρα, ξημερώματα Κυριακής.

«Ο 10χρονος γλίτωσε καθώς η πτώση του επιβραδύνθηκε από τα κλαδιά δέντρων. Η επιβίωσή του είναι ένα "θαύμα". Αν είχε περάσει τη νύχτα στο βουνό, θα μπορούσε να πεθάνει από το κρύο» είπε ο Stéphane Bozon της τοπικής αστυνομία βουνού, στην εφημερίδα Le Parisienο.

Αργότερα σημειώθηκε και δεύτερο ατύχημα, με τον ίδιο τρόπο. Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, ένας Βρετανός σκιέρ έχασε τη ζωή του όταν βγήκε εκτός πίστας στο χιονοδρομικό κέντρο Alpe d'Huez και έπεσε σε γκρεμό.