Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Απεβίωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, σε ηλικία 61 ετών, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Η ανακοίνωση της ΚΟΠ αναφέρει:

«Βαθιά θλίψη στην οικογένεια του Κυπριακού ποδοσφαίρου, αλλά και στην κοινωνία μας ευρύτερα για το θάνατο του Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου απεβίωσε σήμερα αργά το απόγευμα σε ηλικία 61 ετών  μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Τους τελευταίους μήνες ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης έδωσε τη μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια και παρά τη δοκιμασία που περνούσε, ήταν πάντοτε ενημερωμένος και είχε καθημερινή επαφή με τους συνεργάτες του για όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου, ασκώντας μέχρι την τελευταία στιγμή τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
  
Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Διευθυντής και το προσωπικό της Ομοσπονδίας, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1956 στον Καραβά, μεγάλωσε στη Λευκωσία και ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της ασφαλιστικής εταιρείας Minerva.

Σπούδασε Statistics and Actuarial Science στην Αγγλία και η εμπλοκή του στα διοικητικά της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου άρχισε πριν από 24 χρόνια.

Στις 23 Νοεμβρίου 1994 ορίστηκε από το ΑΠΟΕΛ ως εκπρόσωπος του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ.

Στις 9 Δεκεμβρίου 1994 στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ, εξασφάλισε τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου χωρίς ανθυποψήφιο και ταυτόχρονα στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικών μας ομάδων.

Το 1997, με εισήγηση του κ. Μάριου Λευκαρίτη, που τότε άρχιζε πιο ενεργή συμμετοχή στα διοικητικά της UEFA, δημιουργήθηκε η θέση του Αναπληρωτή Προέδρου. Στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου εκλέγεται ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ που πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2001, με την αποχώρηση του Μάριου Λευκαρίτη που είχε κερδίσει εκλογή στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, εξελέγη Πρόεδρος της Ομοσπονδίας χωρίς ανθυποψήφιο. Από τότε μέχρι και το 2015, εκλέγεται σε επτά θητείες χωρίς ανθυποψήφιο. Συνολικά υπηρέτησε την ΚΟΠ από τη θέση του Προέδρου για 17 χρόνια.

Εργαζόταν νυχθημερόν για την πρόοδο του ποδοσφαίρου

Στη διάρκεια της Προεδρίας του, ήταν ο άνθρωπος που εργαζόταν νυχθημερόν για την πρόοδο του ποδοσφαίρου, μελετούσε τις εξελίξεις στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες και οι σημαντικές εισηγήσεις του βοήθησαν να αλλάξει σαφώς προς το καλύτερο ο χάρτης του Κυπριακού ποδοσφαίρου, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και στον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαίρου στην πατρίδα μας.

Ο εκσυγχρονισμός λειτουργείας της Ομοσπονδίας μας, η αγορά ιδιόκτητου κτιρίου για στέγαση της ΚΟΠ, η χρηστή οικονομική διαχείριση και η οικονομική της ευρωστία, η εναρμόνιση του ποδοσφαίρου μας με τα οικονομικά κριτήρια της UEFA, η θέσπιση κανονισμών των δικαστικών σωμάτων της ΚΟΠ, η ενοποίηση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο με την ένταξη του αγροτικού ποδοσφαίρου κάτω από την ομπρέλα της ΚΟΠ, ήταν μερικά από τα επιτεύγματα της Προεδρίας του Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του στην οικονομική στήριξη των Σωματείων μέσα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και στην εξασφάλιση χορηγιών και διευκολύνσεων από το κράτος.

Διεθνή εκπροσώπηση

Η θλιβερή είδηση για την απώλεια του Προέδρου της ΚΟΠ προκάλεσε απέραντη θλίψη και στους κόλπους της UEFA και της FIFA, της οποίας ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ήταν μέλος στην Εκτελεστική της Επιτροπή από τον περασμένο Απρίλιο.

Στις 5 Απριλίου 2017 στο Κογκρέσο της FIFA στο Ελσίνκι εξασφάλισε θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ως εκπρόσωπος της UEFA.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης συμμετείχε ενεργά σε επιτροπές της UEFA από το 1996. Κατείχε τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου στην επιτροπή Hat Trick η οποία δημιουργήθηκε το 2003 από την UEFA με στόχο την οικονομική ενίσχυση και την στήριξη των Ομοσπονδιών μελών της για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Τα τελευταία χρόνια η FIFA και UEFA είχαν αναθέσει στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη διάφορες δύσκολες αποστολές σε όλο τον πλανήτη ως διαπραγματευτή τους για επίλυση σοβαρών προβλημάτων.»