Breaking News

Ένα superyacht από άλλο πλανήτη... (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια υπερσύγχρονη πρόταση, με αθόρυβη λειτουργία, προσφέρει στους επιβάτες την απόλυτη πολυτέλεια, ηρεμία και γαλήνη...

Το εντυπωσιακό superyacht, με την ονομασία Home (σπίτι), που κατασκευάστηκε από την ολλανδική εταιρία Heesen, είναι εξοπλισμένο με ένα υβριδικό σύστημα ηλεκτροκίνησης ντίζελ, το οποίο ελαχιστοποιεί την ηχορύπανση και την κατανάλωση καυσίμου, χωρίς να μειώνει την ταχύτητα.

Ο καθηγητής από το Λονδίνο, Barry Smith, ο οποίος ίδρυσε το Κέντρο για την Μελέτη των Aισθήσεωv και βοήθησε στην εξέλιξη του σκάφους, είπε ότι κινείται με έναν ήχο περίπου 46 ντεσιμπέλ, που αντιστοιχεί με τον ήχο ενός ψιλόβροχου.

Ο καθηγητής Smith τόνισε ότι το μοναδικό αυτό χαρακτηριστικό βοηθά τους επιβάτες να ταξιδεύουν με μεγάλη ταχύτητα και να απολαμβάνουν περισσότερο τις ανέσεις του σκάφους και κυρίως των φαγητών. Συγκεκριμένα εξήγησε:

«Η έρευνά μας έδειξε ότι η επεξεργασία της γεύσης από τον εγκεφάλο επηρεάζεται από τον θόρυβο, γεγονός που μειώνει την ικανότητα της γλώσσας να γεύεται το αλάτι, το γλυκό και το ξινό. Η ομορφιά του σκάφους είναι ότι επιτρέπει σε όσους βρίσκονται σ' αυτό να απολαμβάνουν τα τρόφιμα και τα ποτά, χωρίς να έχουν μειωμένη αίσθηση της γεύσης».


Οι υβριδικές και μηχανικές πηγές ενέργειας που διαθέτει μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα ή ανεξάρτητα.

Σε αθόρυβη λειτουργία η κατανάλωση καυσίμων μειώνεται κατά 45 λίτρα την ώρα, αποτέλεσμα που είναι εντυπωσιακό σε σχέση με τους 295 τόνους, αλλά και τη συνολική χωρητικότητα των 499 τόνων. 

Επίσης, σε αθόρυβη λειτουργία μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 9 κόμβων, ενώ σε κανονική λειτουργία τους 16,3 κόμβους.

Το πολυτελές γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 12 άτομα. Το διαμέρισμα του ιδιοκτήτη διαθέτει επαγγελματικό χώρο, μεγάλο μπάνιο και ευρύχωρο υπνοδωμάτιο. Στο κάτω κατάστρωμα υπάρχουν πέντε πολυτελείς κρεβατοκάμαρες, ανάμεσά τους η μία είναι VIP σουίτα. Μεταξύ άλλων, διαθέτει λόμπι, δύο σαλόνια, μπαρ, τραπεζαρία, γυμναστήριο, χώρο σπα κ.α.


Σύμφωνα με τη Daily Mail, προπωλήθηκε τον Ιούλιο του 2016, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιος ήταν ο αγοραστής. Ο τελικός σχεδιασμός του αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2017, κερδίζοντας βραβείο για την καλύτερη οικολογική σχεδίαση.

Η τιμή του υπολογίζεται στα 33,8 εκατομμύρια δολάρια, καθώς τόσο κοστίζει το "αδελφό" πρότζεκτ Electra, που βρίσκεται υπό κατασκευή.