Breaking News

Συγκίνηση στη Γαλλία: Κατέληξε ο ήρωας αστυνομικός (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε ο 45χρονος Γάλλος αστυνομικός, ο οποίος είχε πάρει τη θέση ενός ομήρου στο χθεσινό αιματηρό περιστατικό σε σούπεp μάpκετ, στη μικρή πόλη  Trèbes της Γαλλίας. Ο 25χρονος δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Τρία ακόμη άτομα σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν, μεταδίδει το σάιτ του BBC...

«Ο  αστυνομικός Arnaud Beltrame έπεσε ως ήρωας και έδειξε εξαιρετικό θάρρος» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.

Νωρίτερα, ο Macron είχε αποκαλύψει ότι ο Beltrame είχε υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς και αγωνιζόταν για τη ζωή του στο νοσοκομείο.

Αναγγέλλοντας το θάνατο του αστυνομικού στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών, Gérard Collomb, ανέφερε: «Πέθανε για τη χώρα του. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό, την ανδρεία του και τη θυσία του».


Πώς ξεκίνησε η ομηρία της Παρασκευής

Όλα άρχισαν την Παρασκευή το πρωί στο Carcassonne, όταν ο  Redouane Lakdim έκλεψε ένα αυτοκίνητο. Σκότωσε έναν επιβάτη - του οποίου το σώμα βρέθηκε αργότερα κρυμμένο σε έναν θάμνο - και τραυμάτισε τον οδηγό.

Στη συνέχεια πυροβόλησε σε μια ομάδα αστυνομικών των γαλλικών ΜΑΤ, τραυματίζοντας έναν από αυτούς και οδηγώντας έφτασε στην πόλη του Trèbes, όπου εισέβαλε στο κατάστημα, φωνάζοντας «Είμαι στρατιώτης του Ισλαμικού κράτους» και «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Αφού πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανθρώπους - έναν πελάτη και έναν υπάλληλο του καταστήματος - κατόπιν κράτησε ομήρους τα υπόλοιπα άτομα.

Ο Lakdim λέγεται ότι απαίτησε την απελευθέρωση του Salah Abdeslam, του τρομοκράτη που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο Παρίσι το 2015, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Σε ποιο σημείο τραυματίστηκε ο αστυνομικός

Ο υπουργός Εσωτερικών, Gérard Collomb, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να βγάλουν μερικούς ανθρώπους από το κατάστημα, αλλά ο δράστης είχε κρατήσει ως όμηρο μια γυναίκα. Τότε ο αστυνομικός Arnaud Beltrame προσφέρθηκε εθελοντικά να πάρει τη θέση της. Καθώς το έπραξε, άφησε το κινητό του τηλέφωνο σε ανοιχτή σύνδεση, έτσι ώστε η αστυνομία έξω να μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση.

Όταν η αστυνομία άκουσε πυροβολισμούς, μια ομάδα εισέβαλε στο κατάστημα. Ο 25χρονος Redouane Lakdim έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, ενώ ο Arnaud Beltrame τραυματίστηκε σοβαρά και αργότερα κατέληξε. Ένα ακόμη άτομο συνελήφθη, καθώς πιστεύεται ότι είναι συνεργάτης του Lakdim.