Breaking News

Μαϊάμι: Υπήρξε προειδοποίηση για ρωγμές στην πεζογέφυρα, δύο μέρες πριν το ατύχημα (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την τραγωδία που σημειώθηκε την Πέμπτη στο Μαϊάμι, όταν κατέρρευσε μία μεγάλη πεζογέφυρα στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 6 άνθρωποι και να καταπλακωθούν από τα συντρίμμια 8 οχήματα...

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, δύο μέρες πριν το ατύχημα και συγκεκριμένα την Τρίτη o μηχανικός που εργαζόταν στη γέφυρα, Denney Pate, της κατασκευαστικής εταιρίας Figg Engineering Group, άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή του τμήματος μεταφορών της Φλόριντα, προειδοποιώντας για ρωγμές και "σκασίματα" στη δομή, στο βόρειο άκρο της γέφυρας.

"Προφανώς μερικές επισκευές ή οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να γίνουν. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία, όσον αφορά την ασφάλεια" ανέφερε, επίσης, το μήνυμα.

Ο Pate επιχείρησε να καλέσει έναν υπάλληλο σε σταθερό τηλέφωνο στο Τμήμα Μεταφορών της Φλόριντα (FDOT) την Τρίτη. Ωστόσο, ο υπάλληλος απουσίαζε και άκουσε το μήνυμα την Παρασκευή.

Από την πλευρά του ο ερευνητής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των Μεταφορών (NTSB), Robert Accetta, δήλωσε "Οι ρωγμές στη δομή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχει ασφάλεια".

Σημειώνεται ότι την κατασκευή της γέφυρας είχε αναλάβει η Figg Engineering μαζί με την Munilla Construction (MCM).

Στο μεταξύ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς τα συντρίμμια απομακρύνονται από το σημείο και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να εντοπιστούν άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν κάτω απ' αυτά, επισημαίνει το δημοσίευμα του BBC.