Breaking News

Προφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Τουρκία (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Κατηγορίες για απόπειρα κατασκοπείας και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή πρόκειται να απαγγελθούν στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους στον Εβρο ενώ πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Όπως μεταδίδουν επίσης, εκτός των όπλων τους, κατασχέθηκαν και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, όσο και πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαψεύδουν τα περί κατηγοριών για κατασκοπεία, επιβεβαιώνοντας μόνο τη δεύτερη κατηγορία. Οι δύο Έλληνες προφυλακίστηκαν εν αναμονή της δίκης τους.

Tι υποστήριξαν, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην κατάθεση τους οι Ελλήνες στρατιωτικοί

«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρονται να δήλωσαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθηκαν στον Έβρο. Την κατάθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτών αποκαλύπτουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπολοχαγός του στρατού ξηράς φέρεται να κατέθεσε ότι κατά τις 10.30 χθες βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να είπε.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην κατάθεσή τους ανέφεραν πως τις εικόνες που τράβηξαν με το κινητό τους θα τις έστελναν σε ανώτερο.




Δείτε πώς σχολίασε την περίπλοκη - όπως φαίνεται να εξελίσσεται - κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί, ο Αλέξης Παπαχελάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.