Breaking News

Πρωταθλητής ετών... 100! Έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην κολύμβηση (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας Αυστραλός κολυμβητής κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο ελεύθερο στυλ 50 μέτρων, στην ηλικιακή κατηγορία 100 - 104 ετών. Το μόνο που απομένει είναι να επικυρωθεί επίσημα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κολύμβησης (Fina).

Ο λόγος για τον George Corones, που έκανε τα 50 μέτρα σε 56,12 δευτερόλεπτα, σε επίσημη εκδήλωση στο Queensland της Αυστραλίας.

Όπως αναφέρει το BBC, o Corones από το Brisbane, ο οποίος τον Απρίλιο θα γιορτάσει τα 100α του γενέθλια,  κατέρριψε κατά 35'' το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε σημειώσει το 2014 ο  Βρετανός John Harrison (1:31,19).

Ο ίδιος δήλωσε ότι του άρεσε πολύ το κολύμπι στα νεανικά του χρόνια, ωστόσο το εγκατέλειψε και άρχισε ξανά στην ηλικία των 80 ετών.

«Το εγκατέλειψα στην αρχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και το ξεκίνησα πολλά χρόνια μετά για άσκηση. Σ' αυτή την ηλικία χρειάζεται λίγος χρόνος για να προχωρήσεις. Εξαντλείσαι πολύ πιο εύκολα, αλλά αν το κάνεις σε λογικά πλαίσια, τα οφέλη είναι πάρα πολλά» τόνισε.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Corones θα προσπαθήσει να καταρρίψει και το ρεκόρ στα 100 μέτρα (03:23,10), το οποίο κατέχει, επίσης, ο Harrison.