Breaking News

Ρωσία: Δραματική αύξηση των νεκρών από τη φωτιά σε εμπορικό κέντρο (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τους 64 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή (στις 17:00 τοπική ώρα) σε μεγάλο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο, στην πόλη  Kemerovo της Σιβηρίας, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το BBC.

Μεταξύ των θυμάτων τα περισσότερα είναι παιδιά, ενώ τουλάχιστον 10 άτομα εξακολουθούν να αναφέρονται ως αγνοούμενα.

Περισσότερα από 40 άτομα τραυματίστηκαν, 11 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ανάμεσά τους και ένας 11χρονος που φέρεται να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η πυρκαγιά πιστεύεται ότι ξεκίνησε στους επάνω ορόφους του συγκροτήματος, τη στιγμή που πολλά από τα θύματα ήταν σε δύο κινηματογράφους, στους οποίους κατέρρευσε η στέγη.


Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστή, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα παιδί άναψε αναπτήρα σε ένα χώρο παιχνιδιού, όπου υπήρχε αφρός.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν περίπου 660 άτομα. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες για πάνω από 17 ώρες.

Εκτός από έναν πολυχώρο με κινηματογράφους, στο εμπορικό κέντρο - το οποίο άνοιξε το 2013 - στεγάζονται εστιατόρια, σάουνα, μπόουλινγκ και ζωολογικός κήπος.

Ο Yevgeny Dedyukhin, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος έκτακτης ανάγκης της περιοχής του Kemerovo, δήλωσε:  "Το εμπορικό κέντρο είναι μια πολύ περίπλοκη κατασκευή. Υπάρχουν πολλά εύφλεκτα υλικά."

Σύμφωνα με το BBC, τέσσερα άτομα έχουν κρατηθεί για ανάκριση, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της εταιρείας που διαχειρίζεται το εμπορικό κέντρο και του ιδιοκτήτη.

Συγκλονίζουν τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και δείχνουν ανθρώπους να πηδούν από τα παράθυρα προκειμένου να ξεφύγουν από τις φλόγες...