Breaking News

Αυτό είναι το μικρότερο χωριό στην Αμερική (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην ηλικία των 84 ετών, η Elsie Eiler εξακολουθεί να είναι ο υπερήφανος δήμαρχος της πατρίδας της και συγκεκριμένα του χωριού Monowi στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ. Δεν είναι μόνο ο δήμαρχος, αλλά και ο υπάλληλος του χωριού, ο ταμίας και ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης...

Η 84χρονη είναι πλέον το μοναδικό άτομο που ζει στο Monowi, καθιστώντας το, το μικρότερο χωριό σε ολόκληρη την Αμερική.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η απογραφή του 2000 αποκάλυψε ότι ο πληθυσμός του Monowi ήταν δύο άνθρωποι. Το άλλο άτομο ήταν ο σύζυγος της Rudy, ο οποίος πέθανε το 2004.


Παρά το θάνατο του συζύγου της, η Elsie Eiler αποφάσισε να μείνει στο Monowi, δηλώνοντας ότι είναι το σπίτι της.

Εξακολουθεί να ζει σε ένα κινητό σπίτι, που απέχει μισό τετράγωνο από τη μόνη επιχείρηση στο χωριό, μια ταβέρνα - μπαρ, την οποία κατέχει και λειτουργεί η ίδια.


Αγόρασε την επιχείρηση με το σύζυγό της το 1971 και πλέον εργάζεται 12 ώρες για να σερβίρει ποτά και φαγητό. Και δεν είναι η μόνη δουλειά της...

Λειτουργεί επίσης μια βιβλιοθήκη, ένα μικροσκοπικό κτίριο με 5.000 βιβλία, το οποίο είναι αφιερωμένο στον σύζυγό της που ήταν φανατικός βιβλιόφιλος.


Η κυρία Eiler, που έκανε τις κατάλληλες διαδικασίες που απαιτεί η γραφειοκρατία, προκειμένου  να διατηρήσει το Monowi στο χάρτη, ως χωριό, δήλωσε στο Reuters: «Δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές, διότι θα είμαι η μόνη που θα ψηφιστεί».

Κάθε χρόνο ολοκληρώνει ένα δημοτικό οδικό σχέδιο, για την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την πολιτεία της Νεμπράσκα. Αυξάνει μάλιστα τους φόρους για τον εαυτό της για να κρατήσει τη ροή του νερού, όπως και τα τρία φώτα στο χωριό. Το χωριό, επίσης, διαθέτει αλκοόλ και καπνό, που φέρουν το όνομά του.

«Όταν υποβάλλω κάθε χρόνο αίτηση στο κράτος για την άδεια καφέ και τα καπνά μου, στέλνουν τα έγγραφα στον γραμματέα του χωριού, που είμαι εγώ. Στη συνέχεια τα υπογράφω ως υπάλληλος και τα δίνω στον ιδιοκτήτη του μπαρ, που είμαι, επίσης, εγώ!» είπε, σε δηλώσεις της στο BBC.

H 84χρονη έγινε διάσημη στην Αμερική μετά το θάνατο του συζύγου της. Εκατοντάδες επισκέπτες από διάφορες περιοχές περνούν από το Monowi για να τη συναντήσουν, καταλήγει το δημοσίευμα της Daily Mail.






Πληροφορίες - φωτογραφίες: Daily Mail