Breaking News

Το Συμβούλιο της Επικρατείας μπλοκάρει το «μαύρο» στο Mega!

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Mega είχε καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να αποτραπεί, προς το παρόν, ο τερματισμός της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής από το ΣτΕ, στις 4 Μαΐου.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ανέφερε: «Το ΕΣΡ αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακρικτικό τίτλο «Mega Channel» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του».

Τελικά το ΣτΕ μπλοκάρει την απόφαση του ΕΣΡ να τερματίσει τη λειτουργία του Mega. Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. 

Να σημειωθεί ότι στις 4 Μαΐου 2018 θα εκδικαστούν και οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, ANT1, Star και ΣΚΑΪ, καθώς και της ΕΙΤΗΣΕΕ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών.