Breaking News

Αλέξης Τσίπρας προς Τουρκία: «Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε, μεταξύ άλλων, προς τα μέλη του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη:

«Με δεδομένο ότι η Τουρκία βρίσκεται σε ένταση, έχουμε έναν ακόμη λόγο να επιδιώκουμε το κλείσιμο όσο περισσότερων μετώπων στην εξωτερική μας πολιτική, ώστε να μην σπαταλάμε διπλωματικό και πολιτικό κεφάλαιο.

Θα πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, ώστε να επιλύσουμε τα ζητήματα  στα Βόρεια σύνορά μας, τόσο με την Αλβανία, αλλά και με την ΠΓΔΜ. Χωρίς υποχωρήσεις από πάγιες εθνικές μας θέσεις και με αίσθημα εθνικής ευθύνης.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και ασφαλής, με ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και ερείσματα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δε φοβόμαστε και κανέναν. Καλούμε τους γείτονες μας να αφήσουν την αδιέξοδη ρητορική κλιμάκωση. Όταν έχεις προβλήματα στο σπίτι σου δεν τα βάζεις με το γείτονά σου.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις επιθέσεις οι γείτονές μας και ας προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό σε μια κίνηση καλής θέλησης για την επίσπευση της επιστροφής των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Γιατί είναι άδικο να κρατούνται».



Άλλα σημεία της ομιλίας του, όπως ανέβηκαν επιγραμματικά στο Twitter: