Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κουρής

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Γιώργος Κουρής, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο γνωστός εκδότης "έφυγε" το πρωί της Δευτέρας (30/4) σε ηλικία 81 ετών, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, το γιο του και τα εγγόνια του. Η κηδεία του θα γίνει στην Κεφαλονιά.

Ο Γιώργος Κουρής αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές των ελληνικών ΜΜΕ και ευρύτερα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Γεννήθηκε το 1937 στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς, όπου το 1958, σε ηλικία 21 ετών, εξέδωσε και την πρώτη του εφημερίδα «Η Φωνή της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης», με τον αδελφό του Μάκη. 

Κατόπιν, εξέδωσε τις εφημερίδες «Νέα Εφημερίδα», «Αυριανή», «Ο Φίλαθλος», «Star», «Δημοκρατικός Λόγος», «Νίκη» και «Kontra News», ενώ ίδρυσε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο Αθήνα», «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και «Sprint FM».

Επίσης, είχε ιδρύσει τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 29» και, μετά τη μετατροπή του στο σημερινό «Star Channel» το 1993, συνέχισε με την ίδρυση του «Καναλιού 5» - που μετεξελίχθηκε σε «Alter Channel» -, του «Extra Channel» αμέσως μετά, ενώ το 2012 δημιούργησε το «Kontra Channel» και την ιστοσελίδα Kontranews.gr.