Breaking News

Κατρούγκαλος για ΕΦΚΑ: «Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις θα παραμείνουν. Όποιες αλλαγές χρειαστούν θα γίνουν» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο Epsilon μίλησε σήμερα σε ζωντανή σύνδεση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος, με αφορμή τις διαρροές για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, επανέλαβε ότι, αν επιβεβαιωθεί η απόφαση, θα γίνουν αλλαγές, ωστόσο η ουσία του νόμου του θα διατηρηθεί. 

«Με την υπόθεση ότι οι διαρροές είναι ακριβείς, γιατί αναμένουμε την επίσημη δημοσίευση της απόφασης, μπορώ να σας πω ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές του ΕΦΚΑ, ήρθαν για να μείνουν. Και οι γενικές αρχές του νόμου, δηλαδή ότι πρέπει να έχουμε τους ίδιους κανόνες για όλους και ότι αυτοί οι κανόνες θα πρέπει να εφαρμόζονται σε ένα κλίμα κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή λιγότερα βάρη σε αυτούς που έχουν λιγότερα χρήματα, προφανώς θα παραμείνουν» είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Και πρόσθεσε «Όποιες παραμετρικές αλλαγές θα χρειαστούν η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προφανώς θα τις κάνει, όταν δούμε την απόφαση», επισημαίνοντας ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνουν λιγότερα.

Δείτε όσα είπε στην εκπομπή "Ξυπνάμε μαζί".