Breaking News

Ουγγαρία: Σάρωσε ο Victor Orban στις βουλευτικές εκλογές (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αυτόκλητος υπερασπιστής της «χριστιανικής Ευρώπης» και με έντονη την ξενοφοβική ρητορική στην προεκλογική του εκστρατεία, ο Victor Orban και το κόμμα του Fidesz και ο εταίρος του στο συνασπισμό, οι Χριστιανοδημοκράτες, διατηρούν την πλειοψηφία των δύο τρίτων της Βουλής.

«Όταν φέρεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα, καλό είναι να θυμάσαι ένα σοφό ρητό "τώρα πρέπει να είσαι ταπεινός, γιατί τώρα έχεις λόγο να είσαι ταπεινός"» δήλωσε ο νικητής των εκλογών, Victor Orban, που επανεξελέγη πρωθυπουργός της Ουγγαρίας για τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Στην ομιλία του ο Orban απάντησε στους επικριτές του, που τον κατηγορούσαν για αυταρχισμό και περιορισμό των ελευθεριών στο όνομα του εθνικού συμφέροντος.

«Η χώρα μας, η Ουγγαρία δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο που επιθυμεί, αλλά βρίσκεται στο μονοπάτι που αυτή έχει επιλέξει. Θα συνεχίσουμε μαζί σε αυτό το μονοπάτι» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το βρετανικό Express, με καταμετρημένο το 84,7% των ψήφων, το Fidesz και ο σύμμαχός του, το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, θα καταλάβουν 133 από τις 199 έδρες στο κοινοβούλιο.

Δείτε το βίντεο του Euronews.