Breaking News

Άστραψε και βρόντηξε στη Βρετανία (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Καταιγίδες και καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν σε τμήματα της νότιας Βρετανίας, με περίπου 15.000 αστραπές να καταγράφονται μόλις σε τέσσερις ώρες το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με το BBC Weather.

Λόγω κεραυνών, το αεροδρόμιο του Stansted στο Λονδίνο ανακοίνωσε την Κυριακή το πρωί καθυστερήσεις σε πτήσεις, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία (Met Office) εξέδωσε δελτίο για έντονες βροχές και πλημμύρες σε όλη την Ουαλία και την Αγγλία.

Στο Stanway οι πυροσβέστες κλήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, καθώς μια αστραπή προκάλεσε πυρκαγιά και έριξε την οροφή ενός σπιτιού, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ο παρουσιαστής του BBC, Tomasz Schafernaker, έκανε λόγο για τη "μητέρα όλων των καταιγίδων", καθώς παρακολουθούσε την κατάσταση στη χώρα από το Λονδίνο. "Όλο αυτό είναι εντελώς παράλογο. Δεν έχω δει ποτέ μια καταιγίδα με τόσες πολλές αστραπές στη ζωή μου. Οι λάμψεις είναι θεαματικές" είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το ερασιτεχνικό βίντεο από το Δυτικό Λονδίνο, που τραβήχτηκε περίπου στις 23:30 το βράδυ του Σαββάτου και τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το σάιτ του BBC.