Breaking News

Μετανάστρια γέννησε το «Θαύμα» εν πλω (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η έγκυος γυναίκα, που ήταν μεταξύ των δεκάδων μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν από την Λιβύη στην Ευρώπη, γέννησε στο πλοίο Aquarius της ανθρωπιστικής οργάνωσης SOS Mediterranee, στα ανοιχτά της Ιταλίας.

Το όνομα του μωρού Miracle (Θαύμα). Ο μικρός και η μητέρα του είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το SkyNews, o Miracle ζυγίζει 2,8 κιλά και είναι το έκτο μωρό που γεννήθηκε στο «Aquarius», αλλά το πρώτο μέσα στο 2018.

Όταν το μωρό γεννήθηκε, οι μετανάστες τραγουδούσαν και χόρευαν για να γιορτάσουν τον ερχομό του στη ζωή.

Η μητέρα του, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, δήλωσε ότι κρατήθηκε αιχμάλωτη προκειμένου να δοθούν λύτρα για την απελευθέρωσή της, ξυλoκoπήθηκε και της έδιναν πολύ λίγη τροφή κατά την παραμονή της στη Λιβύη, προτού καταφέρει να ξεφύγει. Τελικά την περασμένη Πέμπτη, μαζί με άλλους 68 μετανάστες, μπήκε σε μία βάρκα. Το Σάββατο εντοπίστηκαν και την Κυριακή έγινε η αποβίβασή τους στη Σικελία.

Σύμφωνα με το Euronews, τις τελευταίες τρεις ημέρες περισσότεροι από 1800 πρόσφυγες και μετανάστες διεσώθησαν από πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενώ εντοπίστηκε και μία σωρός. Τους πρώτους μήνες του 2018 ο αριθμός των ανθρώπων που επιχείρησαν να περάσουν στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 85% σε σχέση με το 2017.

Η «Sea Watch 3» καταγγέλλει την λιβυκή ακτοφυλακή, διότι επιχείρησε να εμποδίσει τη διάσωση μεταναστών, μεταξύ των οποίων αρκετοί πανικοβλήθηκαν και έπεσαν στη θάλασσα. Τελικά και οι  461 μεταφέρθηκαν στη Σικελία.

Δείτε το βίντεο του Euronews.



Πληροφορίες: SkyNews - Euronews