Breaking News

Έφτιαξε ένα μοναδικό σπήλαιο κάτω από το σπίτι του που εξελίχθηκε σε μουσείο (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν πως ένας άνθρωπος δημιούργησε έναν εντυπωσιακό υπόγειο χώρο κάτω από το σπίτι του, στο χωριό Arinj της Αρμενίας, χρησιμοποιώντας μόνο ένα σφυρί και ένα καλέμι.

Πρόκειται για τον οικοδόμο Levon Arakelyan, που ξόδεψε 23 χρόνια κατασκευάζοντας ένα απίστευτο υπόγειο 65 χιλιομέτρων. Ασχολήθηκε με το έργο του από το 1985 μέχρι την ημέρα που πέθανε το 2008, σε ηλικία 67 ετών. 

Ξεκίνησε τις εργασίες του όταν η σύζυγός του, Tosya, αναζητούσε έναν δροσερό χώρο για τις πατάτες της. Τελικά έφτασε πολύ πιο μακριά...


Σήμερα, το χειροποίητο κελάρι στο χωριό Arinj είναι ανοιχτό ως μουσείο και ο φωτογράφος Amos Chapple, που εδρεύει στη Νέα Ζηλανδία, ταξίδεψε πρόσφατα για να φέρει στο φως υλικό από τον υπόγειο χώρο. Ο ίδιος δήλωσε ότι αποφάσισε να το επισκεφθεί, μετά την ανάγνωση ενός άρθρου στο διαδίκτυο.

Η Tosya, η σύζυγός του Arakelyan, δεν μπαίνει πλέον στο κελάρι, καθώς φοβάται μην πέσει και τραυματιστεί, ωστόσο ανοίγει τις πόρτες του για τους επισκέπτες.


Η θερμοκρασία στους υπόγειους χώρους παραμένει γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο, ενώ σε πολλές από τις σήραγγες είναι αδύνατο να υπάρξει πλέον ασφαλή πρόσβαση. Το βάθος του σπηλαίου αγγίζει τα 20 μέτρα...


Ο Amos Chapple δήλωσε στη MailOnline Travel: 

«Ζήτησα από την Tosya να σβήσει όλα τα φώτα για να τραβήξω φωτογραφίες. Το να είσαι εκεί κάτω στο σκοτάδι ήταν καταπληκτικό. Υπήρχε απόλυτη σιωπή και σκοτάδι και ήταν εύκολο να χαθείς. Αρχικά ήμουν λίγο νευρικός. 

Η Αρμενία είναι επιρρεπής σε σεισμούς. Προσπάθησα να αποβάλλω τη σκέψη μιας κατάρρευσης από το μυαλό μου και απλά να επικεντρωθώ στη φωτογράφηση».


Ο Chapple επισήμανε, επίσης, ότι είδε μόνο δύο άλλους επισκέπτες στο υπόγειο. Εισιτήριο για να το επισκεφθεί κανείς δεν υπάρχει, παρά μόνο μια προτεινόμενη δωρεά...