Breaking News

Επιστρέφουν οι τηλεοπτικές σειρές στην ΕΡΤ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την επόμενη σεζόν επιστρέφουν στην ΕΡΤ οι τηλεοπτικές σειρές, χωρίς... «εκπτώσεις» όσον αφορά την ποιότητα και το καστ. Σύμφωνα με την Espresso και την Τεριάννα Παππά, άρχισαν από χθες τα γυρίσματα για τη νέα παραγωγή «Η ζωή εν τάφω», που θα ζωντανέψει στη μικρή οθόνη, στο πλαίσιο της δυναμικής επανεμφάνισης της δημόσιας τηλεόρασης στον χώρο της μυθοπλασίας. 

Ο Γιάννης Μπέζος (Στρατηγός Ιωάννου-Μπαλαφάρας), η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Αντζω), ο Γιώργος Αρμένης (Θύμιος Κωστούλας), ο Ερρίκος Λίτσης (Ταμίας), ο Νίκος Πουρσανίδης (Στρατής Μυριβήλης) και ένα λαμπρό καστ ταλαντούχων ηθοποιών συμμετέχουν στη νέα φιλόδοξη παραγωγή 16 επεισοδίων, που βασίζεται στο παγκοσμίου λογοτεχνικής αναγνώρισης ομώνυμο μυθιστόρημα. 

Η σειρά θα είναι εβδομαδιαία και θα προβάλλεται στην prime time ζώνη με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν. Τη διασκευή του σεναρίου και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τάσος Ψαρράς.

Λίγο πριν ακουστεί η πρώτη κλακέτα, η «Espresso» επικοινώνησε με τον Νίκο Πουρσανίδη. Ο ηθοποιός δήλωσε: «Μου αρέσει πολύ η εποχή. Έχω επιχειρήσει ξανά κάτι τέτοιο και στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου “Το λιβάδι που δακρύζει” και στο σίριαλ “Γιούγκερμαν”, και νιώθω πολύ τυχερός που θα ζωντανέψω ιστορικούς χαρακτήρες. Νιώθω δέος που θα υποδυθώ έναν τέτοιο ήρωα, ένα υπαρκτό πρόσωπο και έναν συγγραφέα που θαυμάζω».

Πηγή: Espresso

«Η ζωή εν τάφω» είναι το πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε ο λογοτέχνης Στράτης Μυριβήλης, και ένα από τα πιο δημοφιλή και εμβληματικά μυθιστόρηματα της ελληνικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Στο μυθιστόρημα, βασισμένο στις προσωπικές εντυπώσεις του συγγραφέα, εξιστορείται η φρίκη όχι μόνο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και κάθε πολέμου γενικότερα. Ο λοχίας του πεζικού Αντώνης Κωστούλας καταγράφει σε γράμματα-ημερολόγιο, που σκοπεύει να στείλει στην αγαπημένη του, τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, κατά την περίοδο που αυτός πολεμάει στο Μακεδονικό Μέτωπο το 1917.

Στη μορφή του βιβλίου, το έργο πρωτοκυκλοφόρησε το 1924, αλλά δεν πήρε την οριστική μορφή του, παρά μόνο στην 7η έκδοση του 1955. Μέχρι το 1990, το βιβλίο είχε κάνει περισσότερες από 25 ανατυπώσεις και είχε κυκλοφορήσει σε περισσότερα από 120.000 αντίτυπα.

Το έργο αποτελεί το πρώτο μέρος της μυθιστορηματικής τριλογίας του Μυριβήλη, με δεύτερο τη Δασκάλα με τα χρυσά μάτια (1933, η μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή) και τρίτο την Παναγιά τη Γοργόνα (1948, η εγκατάσταση του Ελληνισμού της Μικρασίας στα ελλαδικά χώματα).