Breaking News

Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με τη συμμετοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, η οποία κράτησε περίπου δύο ώρες.

Αναφερόμενος στις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, ο Νίκος Τόσκας έκανε λόγο για στοιχεία που "δείχνουν" ότι πρόκειται για εμπρησμό. Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ευθύνες αποκάλυψε ότι έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν έγινε δεκτή.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι δεν έχει ευθύνη η Πυροσβεστική για την εκκένωση, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων: «Το συγκεκριμένο φαινόμενο που ολοκληρώθηκε σε 1,5 ώρα και προξένησε τους τραγικούς θανάτους, ήταν τόσο γρήγορο που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να γίνει εκκένωση ενός οικισμού 15-20 χιλιάδες κατοίκους. Χρειάζεται 5-6 ώρες ίσως και μία ημέρα για να εκκενωθεί η πόλη. Ούτε καν να αρχίσει ένα τέτοιο σχέδιο δεν θα μπορούσε. Δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει εκκένωση σε 1,5 ώρα».

«Δεν ήρθαμε για να πούμε ότι πήγαν όλα καλά. Είπα πριν ότι προφανώς θα υπάρχουν και λάθη. Πρέπει να αναγνωριστεί η τεράστια προσπάθεια που έγινε από την πυροσβεστική. Σώθηκε πολύς κόσμος χάρη στην αυτοθυσία πυροσβεστών, αστυνομικών και εθελοντών. Οφείλουμε ένα ευχαριστώ» σημείωσε ο Νίκος Τόσκας.

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξη Τύπου.