Breaking News

Πέθανε ο καθηγητής Σταύρος Τσακυράκης

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ο Σταύρος Τσακυράκης. Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Σταύρος Τσακυράκης γεννήθηκε στη Μήθυμνα Λέσβου το 1951 και σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Ρώμης, ενώ το 1990 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Κατά την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου. Για την αντιδικτατορική του δράση συνελήφθη και φυλακίστηκε στα κρατητήρια ΕΑΤ-ΕΣΑ, όπου και βασαviστηκε. 

Ήταν καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ στο παρελθόν είχε υπάρξει ακαδημαϊκός επισκέπτης στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Κολούμπια και Νέας Υόρκης.

Στις ευρωεκλογές του 2014 υπήρξε υποψήφιος με το Ποτάμι χωρίς όμως επιτυχία. 

Αρθρογραφούσε τακτικά σε νομικά περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο και ήταν μέλος της επιστημονικής επιτροπής της επιθεώρησης The Books' Journal. 

Με πληροφορίες από: wikipedia