Breaking News

Στάχτη έγινε το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στάχτη έγινε το κτίριο των ιταλικών στρατώνων που στέγαζε παλιά το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής.

Λόγω του εύφλεκτου υλικού του κτιρίου, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες του συνόλου της δύναμης της Πυροσβεστικής στα Χανιά, με τη συνδρομή ακόμη και πυροσβεστών που δεν ήταν σε υπηρεσία, αλλά και πολιτών.

Μάλιστα, όπως δημοσιεύει το cretalive.gr - χρειάστηκε η συνδρομή και κλιμακοφόρου οχήματος από το Ρέθυμνο, προκειμένου να ρίξει νερό από ψηλά, ώστε η φωτιά να ελεγχθεί πλήρως λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αν και εσωτερικά συνέχιζε να καίει ότι είχε απομείνει. Την ώρα δε της επιχείρησης, κομμάτια του κτιρίου κατέρρευσαν, με κίνδυνο ακόμη και της ζωής των πυροσβεστών.

Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς είναι αδιευκρίνιστα, ωστόσο, εικάζεται ότι προήλθε από άτομα που χρησιμοποιούσαν το κτίριο ως χώρο διαμονής.

Ευτυχώς, όλα τα εκθέματα του κτιρίου, πλην ενός μικρού αρχείου, έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα. Στην σύγχρονη εποχή το κτίριο αποτελούσε την στέγη του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργούσε με τα εκθέματα να έχουν μεταφερθεί στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.