Breaking News

«Η Επιστροφή» - ΑΝΤ1: H υπόθεση και οι χαρακτήρες της νέας σειράς μυστηρίου (trailer+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Η Επιστροφή»: Η νέα σειρά μυστηρίου του ΑΝΤ1 κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 το βράδυ...

Στη νέα κοινωνική σειρά μυστηρίου του ΑΝΤ1, «Η Επιστροφή», κανείς δεν είναι αυτό που δείχνει και τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται... (φωτογραφίες και trailer στο τέλος).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Πριν από 20 χρόνια μια οικογένεια έζησε το χειρότερο εφιάλτη κάθε γονιού. Ο Μάνος, ο 4χρονος γιος του Ορέστη (Αντώνης Καρυστινός) και της Έλενας (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της οικογένειας και της τοπικής κοινωνίας το αγοράκι αγνοείται.  

Στα βασανιστικά χρόνια που ακολουθούν η Έλενα είναι η μόνη η οποία ελπίζει ότι ο γιος της θα βρεθεί και είναι ζωντανός. Κανείς άλλος στην οικογένεια δεν ελπίζει μαζί της. Η ίδια κλείνεται στον εαυτό της και παραμελεί τον άνδρα και τα παιδιά της που μεγαλώνουν με μοναδικό στήριγμα τον πατέρα τους, Ορέστη, που προσπαθεί να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη.

Ξαφνικά, είκοσι χρόνια μετά, ένας νεαρός άντρας εμφανίζεται και ισχυρίζεται ότι είναι ο Μάνος, το παιδί που όλα αυτά τα χρόνια αναζητούσαν. Όλοι θα τον αμφισβητήσουν, όλοι εκτός από την μητέρα του, την Έλενα, η οποία είναι σίγουρη ότι οι προσευχές της εισακούστηκαν.  

Η επιστροφή του Μάνου διχάζει την οικογένεια και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Αναπάντητα ερωτήματα, «σκοτεινά» μυστικά που βγαίνουν στο φως, ένας έpωτας εξορισμού καταδικασμένος και μια χιονοστιβάδα αποκαλύψεων απειλεί να τους πνίξει όλους.

Είναι άραγε εκείνος; Τι πραγματικά συνέβη πριν από είκοσι χρόνια; Πού ήταν ο Μάνος;

Ανατροπές που κόβουν την ανάσα και καταιγιστικές εξελίξεις στη νέα κοινωνική σειρά μυστηρίου «Η Επιστροφή».

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Έλενα Δελή (η μητέρα του Μάνου). Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους

Η Έλενα είναι μια μητέρα, που δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον πόνο που την συνοδεύει εδώ και 20 χρόνια, μετά την εξαφάνιση του γιου της, Μάνου. Η ίδια δεν έχει μάθει τι έχει συμβεί με το παιδί της. Η άγνοιά της σε συνδυασμό με την ελπίδα ότι μπορεί να τον ξαναβρεί δεν της επιτρέπει ούτε να πενθήσει, ούτε να κλείσει τις πληγές της. Τα μέλη της οικογένειάς της έχουν πλέον κουραστεί πολύ μαζί της με αποτέλεσμα η ίδια να απομονώνεται ολοένα και περισσότερο.

Μόνο κοντά στα λουλούδια δείχνει να βρίσκει γαλήνη και ηρεμία. Έτσι, διατηρεί ένα φυτώριο που της αγόρασε ο πατέρας της προκειμένου να απασχολείται.

Η εμφάνιση του Μάνου θα την συγκλονίσει και θα φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή της.

Ορέστης Κορωναίος (ο πατέρας του Μάνου) Αντώνης Καρυστινός

Ο Ορέστης είναι ένας δυναμικός, παθιασμένος και φιλόδοξος άνδρας ο οποίος είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα, για να πετύχει το στόχο του. Δείχνει σκληρός και απόλυτος ενώ διαθέτει παρουσιαστικό το οποίο προκαλεί δέος και φόβο με αποτέλεσμα κανένας να μην τολμά να του φέρει αντίρρηση.

Στο τέλος όμως κάθε ημέρας, όταν επιστρέφει σπίτι γίνεται προστατευτικός και τρυφερός με την οικογένειά του. Κυρίως με την κόρη του, Δανάη, στην οποία έχει τεράστια αδυναμία αλλά και στη σύζυγό του, Έλενα, που γνωρίζει πόσο πολύ υποφέρει μέσα της. Η στάση του αυτή δείχνει πως το σκληρό του πρόσωπο δεν είναι παρά μία ασπίδα για να προστατεύει την οικογένειά του και τους ανθρώπους που αγαπάει πολύ από τα χτυπήματα της μοίρας.

Όταν εμφανιστεί ο Μάνος, ο Ορέστης θα αμφισβητήσει την ταυτότητά του και θα δυσκολευτεί πολύ να αποδεχθεί πως αυτό το νεαρό αγόρι είναι πράγματι ο γιος του. Στο πρόσωπό του βλέπει έναν ξένο, έναν εισβολέα…

Μάνος Κορωναίος. (Βασίλης Μίχας)

Ο Μάνος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς είκοσι χρόνια πριν, από την παραλία όπου βρισκόταν με την οικογένειά του. Ήταν μόλις 4 ετών. Είκοσι χρόνια μετά ένας νεαρός εμφανίζεται ισχυριζόμενος ότι είναι ο Μάνος. Το σοκ θα είναι ισχυρό για όλη την οικογένεια. Για τον Μάνο, όμως, θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού τη νύχτα πριν εμφανιστεί στο σπίτι, γνώρισε και φίλησε μια κοπέλα, η οποία συνειδητοποιεί ότι είναι η αδερφή του.

Δανάη Κορωναίου (η αδερφή του Μάνου). Ευγενία Ξυγκόρου

Η Δανάη είναι ένα νέο, όμορφο και ελκυστικό κopiτσι. Αποφασιστική και με έντονη προσωπικότητα δεν φοβάται να πει τι σκέφτεται. Εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση.  Όταν εξαφανίστηκε ο αδερφός της, το «χτύπημα» για εκείνη ήταν μεγάλο.

Η μητέρα της βυθίστηκε στην κατάθλιψη και όσο τα χρόνια περνούσαν η εμμονή της να ξαναβρεί το παιδί της γινόταν μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα η Δανάη και ο αδερφός της, Χάρης, να μεγαλώνουν στο περιθώριο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δεσμός της Δανάης με τον πατέρα της να γίνει πιο ισχυρός. Το ίδιο και το δέσιμό που αποκτά με τον αδερφό της, Χάρη, στον οποίο συμπεριφέρεται ως «μαμά».

Όταν εμφανιστεί ο Μάνος, μετά και το δικό της αρχικό σοκ, θα ανακαλύψει χαμένες πλευρές της παιδικότητας και του αυθορμητισμού που στερήθηκε. Και φυσικά, θα παλέψει με κάθε τρόπο να ξεχάσει τα εpωτικά αισθήματα που της προκάλεσε ο Μάνος όταν τον συνάντησε για πρώτη φορά χωρίς τότε να γνωρίζει ότι ήταν… αδερφός της.  

Χάρης Κορωναίος (ο αδερφός του Μάνου). Γιώργος Κοσκορέλλος 

Αν και ο Χάρης ήταν μωρό, όταν εξαφανίστηκε ο αδερφός του, η απουσία του τον έχει στιγματίσει, αφού μεγάλωσε στη σκιά του.  Η αίσθηση, ότι η μητέρα του έδινε πάντα περισσότερη σημασία στην απουσία του αδερφού του από τη δική του παρουσία, τον γέμισε με ανασφάλεια. 

Είναι πολύ δεμένος με την αδερφή του, Δανάη, η οποία τον φροντίζει και του δίνει την προσοχή, που δεν του έδινε η μητέρα του. Αλλά η ανάγκη του Χάρη να έχει την προσοχή των γονιών του, τον οδηγεί σε συμπεριφορές και φιλίες που τον βάζουν σε κίνδυνο. Παθιασμέvos με τα άκρα, ο Χάρης λατρεύει το surf και κάνει πολλά extreme sports βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Όταν ο Μάνος εμφανιστεί, η αντίδραση του Χάρη θα είναι πολύ έντονη, καθώς αισθάνεται ότι ήρθε, για να του πάρει οριστικά τη θέση και όχι για να ενωθεί με την οικογένεια.

Νικήτας Δελής  (ο παππούς του Μάνου, πατέρας της Έλενας). Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Ο Νικήτας είναι εφευρετικός, εύστροφος και γήινος ως χαρακτήρας. Πιστεύει περισσότερο στην χαρά και τη δύναμη της δημιουργίας παρά σε εκείνη των χρημάτων και της εξουσίας. Τον διακρίνει η «σοφία», η υπομονή και η πίστη στο απροσδόκητο – στοιχεία τα οποία έχει υιοθετήσει μέσω της ενασχόλησής τους με τη γη.

Ιδρυτής εταιρείας λιπασμάτων έχει υπάρξει πρωτοπόρος στη δουλειά του, ένας είδος «επαναστάτη» στον τομέα φυτοφαρμάκων κερδίζοντας το σεβασμό και την αγάπη όλων. Αυτή του την επαναστατικότητα τη διατηρεί μέχρι και σήμερα και είναι αυτή η μεγάλη του διαφορά από τον γαμπρό του ο οποίος ασχολείται περισσότερο με τα κέρδη παρά με την ουσία της δουλειάς.

Έχει αδυναμία στον Χάρη γιατί βλέπει σε εκείνον να καίει μέσα του η ίδια φλόγα της δημιουργίας παρά την αντιδραστική εικόνα που ο νεαρός βγάζει προς τα έξω.

Όταν εξαφανίστηκε ο Μάνος, το χτύπημα ήταν πολύ μεγάλο. Τότε, ο Νικήτας αποφάσισε να αφήσει την εταιρεία στα χέρια του Ορέστη ώστε να δώσει όλη του την προσοχή στη φροντίδα της κόρης και των εγγονιών του. Όταν όμως, σοβαρές κατηγορίες θα ξεσπάσουν κατά της εταιρείας ο Νικήτας θα επιστρέψει στο παιχνίδι πιο δυναμικά από ποτέ.

Πέτρος Λειβαδάς (ντετέκτιβ). Αλέξανδρος Σταύρου

Ο Πέτρος είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ. Σοβαρός, μετρημένος, ρεαλιστής, προσλήφθηκε από την οικογένεια Κορωναίου μετά την εξαφάνιση του Μάνου και στα τόσα χρόνια που βρίσκεται δίπλα τους  έχει καταφέρει να γίνει άνθρωπος εμπιστοσύνης τόσο της Έλενας όσο και του Νικήτα.

Με την Έλενα με την οποία είναι κρυφά εpωτευμένος, έχει αναπτύξει μια ζεστή σχέση, καθώς της έχει συμπαρασταθεί στις πιο σκοτεινές περιόδους της ζωής της. Ο Πέτρος είναι ο μόνος που στηρίζει ακόμη για τις ελπίδες της ίδιας ότι ο γιος της θα βρεθεί και ο ίδιος προσπαθεί αδιάκοπα γι’ αυτό.

Η εμφάνιση, όμως, του Μάνου θα φέρει τα πάνω-κάτω στην έρευνά του. Η αποκάλυψη του τι πραγματικά συνέβη 20 χρόνια πριν, θα γίνει αυτοσκοπός ώσπου να βρει τις απαντήσεις που ψάχνει.

Φίλιππος Μαράκης. Παναγιώτης Μπουγιούρης

Είναι ένας άνδρας μοναχικός και μυστηριώδης, που μόλις έχει μετακομίσει στην περιοχή και αναπτύσσει φιλικές σχέσεις με την Έλενα, όταν εμφανίζεται στο φυτώριό της ως πελάτης. Σύντομα, οι δυο τους έρχονται κοντά, καθώς μετά την επιστροφή του Μάνου, τα προβλήματα στο γάμο της Έλενας αντί να λυθούν, διογκώνονται. Ο Φίλιππος όμως έχει σκοτεινό παρελθόν η αποκάλυψη του οποίου θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά που μείνανε για χρόνια κρυμμένα.

Λευτέρης Ανδρέου  (φίλος/γείτονας). Λεωνίδας Κακούρης

Είναι δικηγόρος, μένει απέναντι από το σπίτι των Κορωναίων και οι οικογένειές τους έχουν σχέσεις φιλίας. Ειδικά μετά την εξαφάνιση του Μάνου ήρθαν ακόμα πιο κοντά και συμπαραστάθηκαν στην οικογένεια. Είναι άνετος ως χαρακτήρας και διαθέτει χιούμορ. Έχει παντρευτεί τη Βίκυ και έχουν μία κόρη, την Άννα, η οποία θα έρθει πολύ κοντά στον Μάνο.

Βίκυ Ανδρέου (φίλη/γειτόνισσα). Φωτεινή Τσακίρη

Είναι φίλη και έμπιστη της Έλενας. Αποπνέει μια ελιτίστικη και απαξιωτική συμπεριφορά αλλά κατά βάθος είναι αυτό που λέει ο κόσμος… «ψυχούλα». Είναι κουτσομπόλα αφού της αρέσει να μαθαίνει τα πάντα, ενώ την διακρίνει και μια αφέλεια. Ο Λευτέρης είναι για εκείνη το κέντρο του κόσμου της και χαίρεται που παρά τα προβλήματα των άλλων, ο δικός της γάμος στέκεται σε γερά θεμέλια.

Μιχάλης Ζερβός (επιθεωρητής). Κωνσταντίνος Μάνος

Πρόκειται για τον υπεύθυνο αστυνόμο στην υπόθεση εξαφάνισης του Μάνου. Διατηρεί πολύ στενή συνεργασία με τον Ορέστη. Είναι διεφθαρμένος, φιλόδοξος αλλά και πολύ χρήσιμος για την οικονομική ισχύ και επιρροή του Ορέστη.

Άννα Ανδρέου (φίλη της Δανάης, κόρη του Λευτέρη και της Βίκυς).  Χρύσα Μιχαλοπούλου

Κόρη του Λευτέρη και της Βίκυς και καλύτερη φίλη της Δανάης. Γνωρίζονται από μικρές και είναι συνομήλικες. Η Άννα σπούδασε δικηγόρος και κάνει την πρακτική της δίπλα στον Θέμη. Σε αντίθεση με τη Δανάη, εκείνη θέλει πολύ να είναι με κάποιον. Έτσι, όλοι οι άνδρες που της αρέσουν ή ενδιαφέρονται για εκείνη είναι πιθανοί υποψήφιοι. Η εμφάνιση του Μάνου είναι μεγάλο γεγονός για την Άννα, όχι μόνο επειδή χαίρεται για τη φίλη της, αλλά και γιατί θα αισθανθεί μεγάλη έλξη για εκείνον .

Νίκος Βλαστός (υπάλληλος εταιρείας). Αλέξανδρος Δαβιλάς

Ο Νίκος είναι ένα θετικό παιδί, δοτικός, ειλικρινής, και πάντα προσφέρει τη βοήθειά του σε όσους τη χρειάζονται. Ο Νίκος εργάζεται εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα στο Τμήμα Συντήρησης στην εταιρεία των Κορωναίων.  Αυτό που κανένας δεν φαντάζεται είναι, ότι ο Νίκος μπήκε στην εταιρία, για να αναζητήσει δικαίωση για τον πατέρα του, ο οποίος είναι βαριά άρρωστος εξαιτίας των παρασιτοκτόνων και των αποβλήτων της εταιρίας.

Ηλίας και Μαργαρίτα Βλαστού (γονείς του Νίκου). Γιώργος Σουξές – Ντίνα Μιχαηλίδου

Άνθρωποι του μόχθου, λαϊκοί, ζεστοί και ειλικρινείς μεγάλωσαν το γιο τους, Νίκο, με αρχές και αξίες. Όταν ο Ηλίας αρρώστησε, πέρασαν δύσκολα αλλά συνέχισαν να παλεύουν με πίστη και υπομονή. Ο Ηλίας θέλει να αντιμετωπίζει τα πάντα με χιούμορ και απεχθάνεται να τον αντιμετωπίζουν σαν άρρωστο. Η Μαργαρίτα ζει με τη μόνιμη έγνοια του, αλλά το κρύβει επιμελώς για να μην τον στενοχωρεί.  Ο Νίκος τους αγαπάει πολύ, ενώ δεν αντέχει με τίποτα να βλέπει τον πατέρα του να υποφέρει.

Θέμης Κυριαζής  (δικηγόρος της εταιρείας). Μιχάλης Συριόπουλος

Διευθυντής του νομικού τμήματος της εταιρείας, χαρισματικός και συμπαθητικός. Είναι εpωτευμένος με τη Δανάη και θα την κατακτήσει με το χιούμορ και τη διακριτικότητά του. Ο Ορέστης θα τον κάνει το δεξί του χέρι και θα ενθαρρύνει τη σχέση της κόρης του μαζί του, με κάθε τρόπο.

Εβελίνα Λινάρδη (γραμματέας του Ορέστη).  Αντριάνα Αντρέοβιτς

Γραμματέας και εpωμένη του Ορέστη Κορωναίου. Μια όμορφη, σeξι και δυναμική κοπέλα που της αρέσει η εξουσία που της δίνει η θέση της. Ο Ορέστης φροντίζει να της ξεκαθαρίζει με κάθε τρόπο πως η σχέση τους είναι καθαρά εpωτική και ποτέ δε θα εγκαταλείψει τη γυναίκα του. Η Εβελίνα δείχνει συμφιλιωμένη με το γεγονός, μέχρι τη στιγμή που ο Ορέστης θα αποφασίσει να απομακρυνθεί από κοντά της. Τότε, θα αποκαλύψει την σκοτεινή πλευρά του εαυτού της και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Η σειρά είναι μια διασκευή της επιτυχημένης σειράς “El regreso de Lucas” των Telefe/Viacom International Inc. που σάρωσε στους πίνακες τηλεθέασης.

ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Πανταζούδης – Σπύρος Μιχαλόπουλος – Αντώνης Σωτηρόπουλος
Διασκευή σεναρίου: Μελίνα Τσαμπάνη – Νίκος Παπαδόπουλος – Νίκος Σταθόπουλος – Βίκυ Κουκούτση, Θωμάς Τσαμπάνης
Δ/νση Φωτογραφίας: Ευγένιος Διονυσόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Αντώνης Καρυστινός, Αλέξανδρος Σταύρου, Λεωνίδας Κακούρης, Φωτεινή Τσακίρη, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Γιώργος Κοσκορέλλος, Ευγενία Ξυγκόρου, Χρύσα Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Συριόπουλος, Αλέξανδρος Δαβιλάς, Κωνσταντίνος Μάνος, Μαίρη Μαυρομάτη, Κατερίνα Δημητρόγλου, Μαριέλα Δουμπού, Χρήστος Ζαχαριάδης, Αντριάννα Αντρέοβιτς, Χρήστος Αυλωνίτης, Κατερίνα Ταραμπάνκο, Βίκτωρας Πέτσας, Κων/νος Τσακίρογλου, Δημήτρης Φριτζελάς

ο Γιώργος Σουξές
η Ντίνα Μιχαηλίδου
ο Βασίλης Μίχας στο ρόλο του Μάνου
και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος στο ρόλο του Νικήτα