Breaking News

Ινδονησία: Εκατοντάδες οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εκατοντάδες είναι πλέον οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 7,5 βαθμών Ρίχτερ της Παρασκευής, που προκάλεσε τσουνάμι, με κύματα έως 3 μέτρα ύψους και έπληξε την πόλη Palu στο νησί Sulawesi.

Σύμφωνα με το σάιτ του BBC, οι Αρχές κάνουν λόγο πλέον για περισσότερους από 380 επιβεβαιωμένους νεκρούς, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αρχή διαχείρισης καταστροφών της Ινδονησίας, τουλάχιστον 384 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 540 τραυματίστηκαν.

Ισχυροί μετασεισμοί συνεχίζουν να ταρακουνούν την πόλη, τη στιγμή που εκατοντάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει, ανάμεσά τους νοσοκομεία, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα.

Οι προσπάθειες διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, αν και δυσχαιρένουν, καθώς ο κεντρικός δρόμος προς το Palu έχει αποκλειστεί λόγω κατάρρευσης μίας γέφυρας.

"Δεν έχουμε λάβει ακόμη εκτεταμένες αναφορές, επειδή οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί. Μετά το τσουνάμι, πολλοί σοροί εντοπίστηκαν κατά μήκος των ακτών, αλλά ο ακριβής αριθμός είναι ακόμα άγνωστος"  είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ο Sutopo Purwo Nugroho, εκπρόσωπος από την Αρχή διαχείρισης καταστροφών της Ινδονησίας.


Ο σεισμός χτύπησε σε βάθος 10 χιλιομέτρων, λίγο πριν τις 18:00 τοπική ώρα. Ακολούθησε προειδοποίηση για τσουνάμι, το οποίο προέκυψε μέσα στην επόμενη ώρα.

"Η κατάσταση είναι χαοτική, οι άνθρωποι τρέχουν στους δρόμους και τα κτήρια καταρρέουν" είπε χαρακτηριστικά η Dwikorita Karnawati, επικεφαλής της υπηρεσίας μετεωρολογίας και γεωφυσικής της Ινδονησίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.