Breaking News

ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από τον κυκλώνα Florence (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον πέντε θάνατοι συνδέονται άμεσα με τον κυκλώνα Florence, που έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, ωστόσο εξακολουθεί να πλήττει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και με ανέμους που αγγίζουν τα 105 χλμ/ώρα, καταστρέφοντας σπίτια και ξεριζώνοντας δέντρα, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επικίνδυνες πλημμύρες σε περιοχές της Βόρειας και Νότιας Καρολίνα και της Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με το BBC, οι πέντε νεκροί αναφέρθηκαν στη Βόρεια Καρολίνα. Μέχρι την Παρασκευή είχαν επιβεβαιωθεί 4 νεκροί, ενώ πλέον τα μέσα κάνουν λόγο και για πέμπτο θύμα. Ανάμεσά τους μία μητέρα και το μωρό της, που σκοτώθηκαν στο Wilmington όταν ένα δέντρο έπεσε στο σπίτι τους την Παρασκευή. Ο πατέρας του παιδιού μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.


Για τουλάχιστον 1,7 εκατ. κατοίκους δόθηκε εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κατά μήκος των ακτών της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνα, όπως και της Βιρτζίνια, ενώ σχεδόν 800.000 φέρονται να έμειναν χωρίς ρεύμα. 

Επίσης, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι προσέφυγαν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης στη Βόρεια Καρολίνα, με τις Αρχές να τους παροτρύνουν να παραμείνουν στη θέση τους.


Δείτε τα βίντεο.