Breaking News

Μεγάλη πυρκαγιά σε χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συναγερμός σήμανε με το «καλημέρα» της Κυριακής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε χώρο του Πανεπιστήμιου Κρήτης, στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Κνωσού.

Η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί της Κυριακής, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια που την προκάλεσαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από το υπόγειο του κτηρίου, ενώ, περίπου, στις 11 το πρωί της Κυριακής, η τεράστια πυρκαγιά τέθηκε προς ύφεση, με τους πυροσβέστες να εισέρχονται μέσα στο κτήριο για τη διαδικασία της αποκάθαρσης.

Επί ποδός βρέθηκαν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν και από άλλες περιοχές της Κρήτης. Οι άνδρες της πυροσβεστικής επιχείρησαν να φτάσουν στην εστία της πυρκαγιάς, η οποία είχε εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους του κεντρικού κτηρίου.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, μάλιστα, ελικόπτερο της πυροσβεστικής Υπηρεσία πραγματοποίησε ρίψεις νερού στην οροφή του κτηρίου, στο σημείο που έχει στηθεί και η «γραμμή άμυνας» της πυροσβεστικής. Ενώ, συνολικά, τα δύο ελικόπτερα πραγματοποίησαν πάνω από 30 ρίψεις νερού στο φλεγόμενο κτήριο.

Από τη μάχη με τις φλόγες έχει προκληθεί τεράστια καταστροφή στο τμήμα του κτηρίου όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις των διοικητικών υπηρεσιών Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου βρίσκονται - μεταξύ άλλων - ιατρικά εφόδια, ενώ φαίνεται πως καίγεται και ο χώρος της φοιτητικής εστίας.

Σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Κρήτης επί της Λεωφόρου Κνωσού, είναι στεγασμένα τόσο τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), όσο και τοι Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, καθώς επίσης και η φοιτητική στέγη του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φοιτητική στέγη, στην οποία βρίσκονταν 50 με 70 φοιτητές, είχε ήδη εκκενωθεί από τις 8 το πρωί, οπότε και λειτούργησαν τα συστήματα πυρασφάλειας.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν υπεράνθρωπες, ώστε η φωτιά να μην καταστρέψει και τις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων του ΜΦΙΚ.

Πηγή: neakriti.gr