Breaking News

Μία φυσική πισίνα μέσα στον ωκεανό έλυσε το πρόβλημα σε περιοχή του Πουέρτο Ρίκο (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Insider μας "ταξιδεύει" στο Πουέρτο Ρίκο, στο δήμο Lajas και στο χωριό και θέρετρο La Parguera Nature Reserve, εκεί όπου βρίσκεται μία φυσική πισίνα μέσα στη θάλασσα.

Η φυσική πισίνα αποκαλείται Playita Rosa. Κατασκευάστηκε από την κυβέρνηση, ώστε οι τουρίστες και οι ντόπιοι να απολαμβάνουν τα τιρκουάζ νερά της θάλασσας, έχοντας παράλληλα και την άνεση που παρέχει μία πισίνα, η οποία είναι και ιδανική για βουτιές.

Ο λόγος της κατασκευής της είναι το μαγκρόβιο δάσος (ένα είδος δάσους των υποτροπικών και τροπικών θαλάσσιων ακτών που κυριαρχείται από ανεκτικά στο αλάτι ξυλώδη φυτά), που φτάνει μέχρι τις ακτές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν στην περιοχή αρκετές παραλίες.


Η παράκτια δασική έκταση χαρακτηρίζεται από κοραλλιογενείς σχηματισμούς, ενώ προσφέρει την ευκαιρία στους τουρίστες για καταδύσεις, windsurfing και βόλτες με βάρκα. Επίσης, υπάρχουν και πολλά μονοπάτια για πεζοπορία και περιήγηση.

Ο φυσικός πλούτος της περιοχής διοικείται από το DRNA (Τμήμα Φυσικών Πόρων της κυβέρνησης του Πουέρτο Ρίκο), το οποίο μέχρι στιγμής δεν επιτρέπει το κάμπινγκ.

Δείτε το βίντεο του Insider.