Breaking News

Η μέρα που «συστήθηκε» στο κοινό το εμβληματικό «Bohemian Rhapsody» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
To Bohemian Rhapsody, το εμβληματικό τραγούδι των Queen, γράφτηκε εξ ολοκλήρου από τον τραγουδιστή του σχήματος Φρέντι Μέρκιουρι. Ηχογραφήθηκε τον Αύγουστο του 1975 στο Λονδίνο, συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ του συγκροτήματος A Night At the Opera και κυκλοφόρησε σε single σαν σήμερα, στις 31 Οκτωβρίου 1975...

Αποτέλεσε την ακριβότερη κυκλοφορία single που έγινε ποτέ, έως εκείνη την εποχή. Όταν κυκλοφόρησε ως single αποτέλεσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και παρέμεινε στην κορυφή των βρετανικών charts για εννέα εβδομάδες, πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα έως τον Ιανουάριο του 1976.

Το 1991, έφτασε ξανά στην κορυφή των βρετανικών charts, παραμένοντας εκεί για πέντε εβδομάδες και έγινε το τρίτο πιο επιτυχημένο single σε πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης, κατέκτησε την κορυφή και σε άλλα charts όπως της Ολλανδίας, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας και της Ιρλανδίας, ενώ αργότερα έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα εισπρακτικά single παγκοσμίως.

Στις ΗΠΑ, με την πρώτη κυκλοφορία, το 1976, έφτασε το νούμερο 9. Το 1992, όμως, επέστρεψε στα αμερικανικά charts, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, μετά τη χρησιμοποίησή του στην ταινία Wayne's World.

Παρά τις ανάμεικτες κριτικές που δέχτηκε, το κομμάτι παραμένει ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια των Queen και εμφανίζεται συχνά σε διάφορες λίστες που αφορούν τα σπουδαιότερα τραγούδια όλων των εποχών.

Το 2004 το τραγούδι εισήχθη στο Grammy Hall of Fame. Το 2012, το κομμάτι έπιασε την κορυφή σε μία ψηφοφορία του τηλεοπτικού σταθμού ITV, ως το πιο αγαπημένο τραγούδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανάμεσα σε 60 άλλα τραγούδια. Τον Δεκέμβριο του 2018 ανακοινώθηκε πως είναι το δημοφιλέστερο τραγούδι του 20ου αιώνα στο διαδίκτυο.



Με πληροφορίες από: wikipedia