Breaking News

Στην Κίνα η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η μακρύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου, που συνδέει το Hong Kong και το Macau με το Zhuhai της νοτιοανατολικής Κίνας, ολοκληρώθηκε εννέα χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής της το 2009.

Η γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία το πρωί της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου, στις 9 τοπική ώρα. Σήμερα έγιναν τα εγκαίνια, όπου παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping.

Η γέφυρα, η οποία είναι μήκους 55 χιλιομέτρων, αποτελεί τη μακρύτερη θαλάσσια διάβαση και την έκτη μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο.

Οι υπάλληλοι είπαν ότι η γέφυρα θα χρησιμοποιηθεί για 120 χρόνια και θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις, καθώς ο χρόνος της διαδρομής μειώνεται κατά 60%.

Συνολικά 420.000 τόνοι χάλυβα χρησιμοποιήθηκαν στο έργο, ποσότητα που αρκεί για την ανέγερση 60 πύργων του Άιφελ.

Ο Γραμματέας Μεταφορών του Hong Kong, Frank Chan, δήλωσε ότι ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ του Zhuhai και του Διεθνούς Αεροδρομίου του Hong Kong θα μειωθεί σε περίπου 45 λεπτά από 4 ώρες.

Το κόστος του έργου ξεπερνάει τα 15 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τη Daily Mail, η οποία αναφέρει ότι 7 εργάτες έχασαν τη ζωή τους και 129 τραυματίστηκαν από τότε που ξεκίνησε η κατασκευή της.